Skip to main content

Παραδίδεται αρχές Νοέμβρη από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία στην Πολεμική Αεροπορία το αναβαθμισμένο C-130

Το αεροσκάφος βρίσκεται στο βαφείο της ΕΑΒ ενώ σύντομα θα υποβληθεί στις απαραίτητες πτητικές δοκιμές, προκειμένου να παραδοθεί στις αρχές Νοεμβρίου για επιχειρησιακή χρήση

Το μεταφορικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που συντηρήθηκε και αναβαθμίστηκε στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) θα παραδοθεί στην Πολεμική Αεροπορία στις αρχές Νοεμβρίου.

Το αεροσκάφος βρίσκεται στο βαφείο της ΕΑΒ ενώ σύντομα θα υποβληθεί στις απαραίτητες πτητικές δοκιμές, προκειμένου να παραδοθεί στις αρχές Νοεμβρίου για επιχειρησιακή χρήση, ενισχύοντας τον στόλο των μεταφορικών αεροσκαφών της χώρας.

Στο αεροσκάφος, εκτός από τις εργασίες της προγραμματισμένης συντήρησης, εκτελέστηκαν εργασίες δομικής αναβάθμισης στην περιοχή της άρμοσης των πτερύγων με την άτρακτο, προσδίδοντάς του μεγαλύτερη αξιοπιστία και ασφάλεια και διευρύνοντας τον διαθέσιμο χρόνο αξιοποίησής του.

Σημειώνεται ότι η ΕΑΒ πραγματοποίησε τις τελευταίες παραδόσεις δύο τέτοιων αεροσκαφών μέσα στο 2020 και τo 2021. Πλέον, επιταχύνει τις αποδόσεις των αεροσκαφών C-130 στην Πολεμική Αεροπορία, προγραμματίζοντας να παραδώσει άλλα δύο αεροσκάφη μέσα στο 2024 και τρία μέσα στο 2025.

Η ενισχυμένη δραστηριότητα της συντήρησης των C-130 στην ΕΑΒ θα επιτρέψει στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία να καλύπτει τις απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και να επανέλθει στην πρότερη ανάληψη τέτοιων προγραμμάτων από το εξωτερικό και κυρίως από τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, ενισχύοντας τις εξαγωγικές της δυνατότητες.

Με το νέο της βαφείο, που κατασκευάστηκε μέσα στο πλαίσιο της σύμβασης αναβάθμισης των F-16 Viper, η ΕΑΒ έχει πλέον αποκτήσει τη δυνατότητα βαφής μεγάλων αεροσκαφών του στρατιωτικού και του πολιτικού τομέα.

Στόχος της είναι να επεκτείνει τις δραστηριότητές της αυτές εντός και εκτός Ελλάδος, προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας και προσθέτοντας έσοδα.