Skip to main content

«Ναι» από Πράσινο Ταμείο για χρηματοδότηση της πλατείας Ελευθερίας - Τον Φεβρουάριο η δημοπράτηση

Ανακοινώσεις από τον Στέλιο Αγγελούδη στο δημοτικό συμβούλιο - Σχέδιο για να λειτουργήσουν χώροι για θέσεις στάθμευσης σε απόσταση μικρότερη του μισού χιλιομέτρου από την πλατεία

Τη χρηματοδότηση του έργου για τη μετατροπή της πλατείας Ελευθερίας σε Πάρκο Μνήμης αποφάσισε σήμερα το Πράσινο Ταμείο, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης. Μιλώντας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, κατά την ανακοίνωση των προγραμματικών δηλώσεων ο κ. Αγγελούδης εξέφρασε τη χαρά του γι΄ αυτή την εξέλιξη.

«Σήμερα ήταν η συνεδρίαση μετά την απόφαση της κυβέρνησης. Λυπάμαι αν αυτό στεναχωρεί κάποιους αλλά χαίρονται οι περισσότεροι. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίζουμε πλέον μέσα στον Φεβρουάριο με τη δημοπράτηση του έργου, όπως ακριβώς είχαμε πει. Μια δημοπράτηση που οφείλουμε στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε ο δήμαρχος.

Αύριο, σύμφωνα με τον κ. Αγγελούδη, ολοκληρώνεται μια σύσκεψη με κυβερνητικούς φορείς, ώστε μέσα στο επόμενο διάστημα και πριν την έναρξη των εργασιών για την πλατεία Ελευθερίας να λειτουργήσουν χώροι για θέσεις στάθμευσης. «Να δρομολογήσουμε τη λειτουργία ενός ή δύο χώρων στάθμευσης οι οποίοι θα απέχουν σε μια απόσταση 350-400 μέτρα ώστε να μην απολεσθούν οι θέσεις στάθμευσης για το κοινό της Θεσσαλονίκης σε ένα δύσκολο περιβάλλον», τόνισε.

Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μετά τη δημοπράτηση αυτού του εμβληματικού έργου από τη δημοτική αρχή των μόλις 30 ημερών θα έχει η πόλη δύο κορυφαία τοπόσημα. «Το Πάρκο Μνήμης μαζί με το Μουσείο Ολοκαυτώματος θα αποτελέσουν δύο κορυφαία τοπόσημα θα υπηρετούν τόσο την ανάγκη διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης αλλά και την ανάδειξη της Αλήθειας του Ολοκαυτώματος», ανέφερε.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Αγγελούδη, η δημοτική αρχή εργάζεται σε συνεργασία με τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς για την υλοποίηση ενός ευρύτερου σχεδίου ανάπλασης της δυτικής εισόδου της πόλης.

Ο δήμαρχος, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις, ανακοίνωσε άμεσα παρεμβάσεις αποκατάστασης σε κεντρικούς οδικούς άξονες όπως είναι η Δημητρίου Γούναρη και η πλατεία Αριστοτέλους. Όπως ανέφερε, ξεκίνησαν ήδη οι δενδροφυτεύσεις που θα ενταθούν, με την πολύτιμη στήριξη του ιδιωτικού τομέα.