Skip to main content

Σαφάρι ελέγχων για θέσεις στάθμευσης και τραπεζοκαθίσματα

Ξεπερνούν τις 130 οι μηνύσεις που έχουν υποβάλλει μέσα σε έξι μήνες οι δημοτικοί αστυνομικοί στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σαφάρι για τις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης ξεκινούν από την Τρίτη 15 Μαρτίου οι δημοτικοί αστυνομικοί του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στόχος είναι να μπει μια τάξη στους ελεύθερους χώρους της πόλης και να εξυπηρετούνται καλύτερα τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι, οι οποίοι είναι κάτοχοι καρτών Θ1 και Θ2, όσο και οι επισκέπτες του κέντρου.

Όπως εξήγησε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης για θέματα κυκλοφορίας Λευτέρης Κιοσέογλου, «το προηγούμενο διάστημα οι δημοτικοί αστυνομικοί ενημέρωναν τους πολίτες για τους ελέγχους που αναμένονται». Παράλληλα, τις προηγούμενες ημέρες ο δήμος φρόντισε να διατίθενται οι απαραίτητες κάρτες στάθμευσης από διάφορα σημεία πώλησης (περίπτερα – καταστήματα), τις οποίες μπορούν να προμηθεύονται οι επισκέπτες. «Όλους τους πολίτες – εκτός από τους μόνιμους κατοίκους που έχουν την ανάλογη κάρτα (μόνιμου κατοίκου) – που θα παρκάρουν στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης και δε θα έχουν την κάρτα, θα τους γράφουμε. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να απελευθερώσουμε και θέσεις για τους μόνιμους κατοίκους» υπογράμμισε ο κ. Κιοσέογλου.

Υπενθυμίζεται ότι η ζώνη Θ1 περιλαμβάνει την περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης, που ορίζεται από τις οδούς Ι. Δραγούμη - Λεωφ. Νίκης - Νικ. Γερμανού - Αγγελάκη - Εγνατία (ζυγοί οικοδομικοί αριθμοί) και η ζώνη Θ2 την περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης, που ορίζεται από τις οδούς Εθν. Αμύνης – Αγίου Δημητρίου (άρτιοι οικοδομικοί αριθμοί)  - Ι. Δραγούμη – Εγνατία (μονοί οικοδομικοί αριθμοί).

Η διάθεση, προς πώληση, καρτών ωριαίας στάθμευσης για τις θέσεις της ελεγχόμενης στάθμευσης, σε περίπτερα, καταστήματα ψιλικών κ.α., συνεχίζεται από το Τμήμα Τελών Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Δημαρχείο, 2ος όροφος, γραφείο 235 Γ', τηλέφωνα 2313 317273 και 2313 317268) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Δευτέρα έως Παρασκευή, 08.00 έως 14.30).
 
Πάνω από 130 μηνύσεις σε καταστήματα για παραβάσεις

Ξεπερνούν τις 130 οι μηνύσεις που έχουν υποβάλλει μέσα σε έξι μήνες οι δημοτικοί αστυνομικοί στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία έχουν παραβατική συμπεριφορά. Πρόκειται για τα μεικτά κλιμάκια ελεγκτών και δημοτικών αστυνομικών του δήμου που ελέγχουν σε τακτά χρονικά διαστήματα πρωινές και απογευματινές ώρες τα καταστήματα για τα τραπεζοκαθίσματα και την κατάληψη του δημόσιου χώρου, για το ωράριο μουσικής και για τις απαραίτητες άδειες. Λόγω γραφειοκρατικών εμποδίων ακόμα δε κατέστη δυνατό να βγουν να μεικτά κλιμάκια ελέγχους και τις βραδινές ώρες. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Κιοσέογλου αυτό αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα.

«Το θεσμικό πλαίσιο για τους ελεγκτές είναι ευνοϊκό για τους παραβάτες, καθώς και δέκα φύλλα ελέγχου και να κάνουν οι ελεγκτές, οι παραβάτες θα πληρώσουν μόνο δυο πρόστιμα το χρόνο» τόνισε ο εντεταλμένος σύμβουλος. Όπως εξήγησε ο κ. Κιοσέογλου, «με τις τρεις μηνύσεις γίνεται ανάκληση άδειας, τρεις φορές από τρεις μηνύσεις είναι ανάκληση μερικής άδειας και η δέκατη μήνυση οδηγεί σε οριστική ανάκληση άδειας λειτουργίας του καταστήματος. Στο σχεδιασμό μας είναι να υπάρχει συνεργασία με όλες τις υπηρεσίες του δήμου, ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί».