Skip to main content

Σακελλαρίδης: Ο Τσίπρας έπρεπε να μιλήσει μετά την πρώτη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με τον στόχο του κόμματος, ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού ανέφερε ότι η Νέα Αριστερά θέλει να μπορέσει να γεφυρώσει και να εμπνεύσει

Κριτική στην παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο της εφημερίδας «Καθημερινή» έκανε ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Ήταν ενδιαφέρουσα η ομιλία του κ. Τσίπρα στο Συνέδριο της Καθημερινής και μου έκανε εντύπωση η αυτοκριτική που έκανε. Τόσο εγώ όσο και άλλα στελέχη της Νέας Αριστεράς, θεωρούμε ότι αυτό θα έπρεπε να είχε συμβεί αρκετό καιρό νωρίτερα, το 2019, μετά την πρώτη  ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές. Θα ήταν περισσότερο χρήσιμο για το κόμμα και ενδεχομένως να είχε τραβήξει άλλη ρότα η αντιπολίτευση.

Ο χρονισμός έχει σημασία στην πολιτική, το πότε επιλέγεις να την κάνεις. Χρειάζεται γενναία αυτοκριτική για να εντοπίσεις λάθη και παραλείψεις, να δεις γιατί η κοινωνία γυρνά την πλάτη στην Αριστερά. Πάντως, ο κ. Τσίπρας, δεν μπορεί να ενταχθεί στον εκλογικό προγραμματισμό στης Νέας Αριστεράς» υπογράμμισε.

Σχετικά με τον στόχο του κόμματος, ο  υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού ανέφερε ότι «η Νέα Αριστερά θέλει να μπορέσει να γεφυρώσει και να εμπνεύσει. Στην Ιδρυτική μας Συνδιάσκεψη επικρατούσε κλίμα ευφορίας και ενθουσιασμού. Πέρασαν χιλιάδες άτομα, ενεγράφησαν 1300 και πολλοί περισσότεροι πολίτες παρακολούθησαν. Ήταν μια ενθαρρυντική στιγμή για εμάς που ανεβάζει ψηλά τον πήχη των ευθυνών μας καθώς πρέπει να ανταποκριθούμε σε μια πραγματικά μεγάλη πολιτική και κοινωνική ανάγκη».

«Υπάρχει κενό πολιτικής εκπροσώπησης στην ελληνική κοινωνία το οποίο γίνεται αντιληπτό και στην καθημερινότητα των πολιτών οι οποίοι βιώνουν την ακρίβεια και την πυροδότηση του πληθωρισμού, ειδικά σε κατηγορίες όπως είναι τα τρόφιμα.  Από την άλλη, υπάρχει ανησυχία σε σχέση με ζητήματα όπως η δημόσια υγεία, το κοινωνικό κράτος και την ίδια στιγμή βλέπουμε μια ανίσχυρη κυβέρνηση και μια αντιπολίτευση που ψάχνει να βρει τα πατήματά της και που έχει απαξιωθεί με ευθύνη όλων μας» τόνισε.