Skip to main content

Σε λευκό τοπίο περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας - Η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο

Χιονίζει από το απόγευμα του Σαββάτου στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας - Πού χρειάζονται αλυσίδες

Στα λευκά ντύθηκαν πολλές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας από το απόγευμα του Σαββάτου, όπου ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας.

Στο Κιλκίς χιόνισε ακόμα και μέσα στην πόλη, ενώ σε λευκό τοπίο είναι πολλά χωριά του νομού Σερρών. Έντονη ήταν η χιονόπτωση στον δήμο Σιντικής, στα χωριά Καστανούσσα, Ροδόπολη, Ποροΐα.

Από νωρίς το απόγευμα χιόνι έπεσε στο Άγκιστρο, Αχλαδοχώρι, Καρυδοχώρι, Βροντού και Ορεινή. Χιονόπτωση όμως σημειώθηκε και σε πεδινές περιοχές του νομού.

Διαβάστε - Σέρρες: Σύγκρουση εκχιονιστικού μηχανήματος με νταλίκα-Έκλεισε για μια ώρα η Ε.Ο. Σερρών Θεσσαλονίκης

Χιονοπτώσεις σημειώνονται και στους νομούς Ημαθίας και Πέλλας, όπου στα λευκά ντύθηκε η πόλη της Βέροιας και τα Γιαννιτσά. Έντονη χιονόπτωση σημειώθηκε και στα ορεινά της Χαλκιδικής από νωρίς το απόγευμα.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έστειλαν εκχιονιστικά μηχανήματα σε όλες τις περιοχές ενώ ο μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα και θα επιχειρήσει και αύριο Κυριακή 21 Ιανουαρίου, όπου υπάρχει πρόβλημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, υποχρεωτικός εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εκτός των οχημάτων που φέρουν ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα), σε Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες, στην Ημαθία και συγκεκριμένα στην Εγνατία Οδό και στο οδικό δίκτυο των Δήμων Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας καθώς και στο οδικό δίκτυο των Δήμων Πολυγύρου και Αριστοτέλη στη Χαλκιδική.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα του οδικού δικτύου της Χαλκιδικής και της Ημαθίας, λόγω της έντονης χιονόπτωσης που ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας απαραίτητες είναι οι αλυσίδες για τα οχήματα  που κινούνται στα εξής οδικά σημεία:

Χαλκιδική
▪️από το 48 έως το 72 της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ιερισσού
▪️από το 48 έως το 62 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου
▪️από το 70 έως το 85 της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη)
▪️από το 56 έως το 75 της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Χολομώντα)
▪️στα Δημοτικά Διαμερίσματα Παλαιοκάστρου & Ταξιάρχη
▪️στις δασικές οδού Πολυγύρου - Ταξιάρχη & Παλαιόχωρας - Ταξιάρχη

Ημαθία
▪️από το 4 έως το 26 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βέροιας - Σελίου
▪️από το 1 έως το 17 χιλιόμετρο της δημοτικής οδού Νάουσας - Χιονοδρομικού Κέντρου 3/5 Πηγάδια
▪️από το 1 έως το 14 χιλιόμετρο της δημοτικής οδού Νάουσας - Ροδοχωρίου
▪️από το 1 έως το 17 χιλιόμετρο της δημοτικής οδού Νάουσας - Σελίου