Skip to main content

Το αντίο στον Βασίλη Καρρά: «Μου είπε να ετοιμάσω το νεκροταφείο», λέει ο πρόεδρος του Κοκκινοχωρίου

Μια δύσκολη μέρα για το Κοκκινοχώρι Καβάλας που αποχαιρετά έναν δικό της άνθρωπο, τον άρχοντα της νύχτας - Τι λέει ο πρόεδρος του χωριού για την τελευταία τους επικοινωνία

Στο πένθος έχει βυθιστεί το Κοκκινοχώρι Καβάλας που σήμερα το μεσημέρι θα αποχαιρετήσει τον σπουδαίο λαϊκό ερμηνευτή, τον Βασίλη Καρρά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 χρόνων, την παραμονή των Χριστουγέννων.

Ο πρόεδρος της κοινότητας του Κοκκινοχωρίου Καβάλας, Χρήστος Διαμαντίδης, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τον Βασίλη Καρρά και την τελευταία επικοινωνία που είχε πρόσφατα μαζί του.

«Είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για το χωριό μας, μας λείπει ένας συγχωριανός μας που έδωσε τα πάντα για το χωριό, δούλευε πολύ σκληρά για να κάνει το χωριό μας πιο όμορφο από ό,τι ήταν, και καθημερινά είχε να προσφέρει ερχόμενος από Θεσσαλονίκη. Ήταν ένας άνθρωπος που ενδιαφερόταν πάντα για τον κόσμο. Ποτέ δεν ήθελε να ξέρει κανείς ότι προσέφερε. Όποιος είχε πρόβλημα ή υγείας ή να σπουδάσει ή ό,τι άλλο, ήταν παρών», είπε αρχικά.

«Με είχε πάρει τηλέφωνο πρόσφατα και μου είπε να ετοιμάσω το νεκροταφείο και τον δρόμο μέχρι εκεί. Είναι κάτι που το θυμάμαι και το «βλέπω μπροστά μου», ήξερε ότι θα φύγει. Είχε σχέδια για το τι θα φτιάξουμε στο χωριό όταν τον είδα πριν από 20 μέρες. Έχει κάνει πολλά πεζοδρόμια με φωτισμό, δεντροφύτευση, πλατεία, δρόμους αγροτικούς και άλλα πράγματα που δεν ξέρω αν πρέπει να τα αναφέρω. Αν δεν ήταν ο Βασίλης μας δεν θα ήξερε κανείς το χωριό μας. Έχουμε κάνει ό,τι καλύτερο για εκείνον όπως το ζήτησε. Πιστεύω θα “βουλιάξει” το χωριό μας σήμερα», συμπλήρωσε ο κ. Διαμαντίδης.

«Τον γνώρισα το 1977 που ήρθε με τη γυναίκα του. Θυμάμαι ένα παλικάρι πάμπτωχο. Πήγαινα από το χωριό μου στη Δράμα με το τρακτέρ για να ακούσω Βασίλη Καρρά. Ήθελε να κάνει κάποια πράγματα που δεν μπορώ να τα αναφέρω. Η γυναίκα του, Χριστίνα, είναι πολύ καλός άνθρωπος, μας αγάπησε πολύ. Μου είχε πει ότι τα Χριστούγεννα θα είναι στο χωριό, πίστευε ότι θα γίνει καλά και θα το νικήσει», τόνισε ο πρόεδρος του Κοκκινοχωρίου.

«Πιτσιρίκο, αν φύγω πριν την συναυλία μη με ξεχάσεις…» – Η επιθυμία του Βασίλη Καρρά

Η πρόεδρος της οργάνωσης «Μ.Α.Ζ.Ι.», Αλεξάνδρα Γωγούση, μίλησε στο MEGA για τις επιθυμίες του Βασίλη Καρρά και την κοινωνική προσφορά του.

«Μια μέρα αρχές Μαΐου μου τηλεφώνησε ο μαέστρος της συμφωνικής ορχήστρας Νέων Ελλάδος, ο κ. Ευάγγελος Αραμπατζής και μου είπε ότι πάνε με το ΔΣ να συναντήσουν τον Βασίλη Καρρά. Πήρα την αντιπρόεδρο του συμβουλίου κ. Βαφειάδου, και έναν φίλο και χορηγό μας και πήγαμε στο καφενείο που μας έδωσε ραντεβού ο Βασίλης Καρράς, σε ένα καφενείο κοντά στο στούντιό του, στην Τούμπα. Ήταν μαζί με τον μαέστρο του, και μας είπε ότι είχε μιλήσει με τον κ. Αραμπατζή και ήθελε να διοργανώσουμε μια συναυλία που θα περάσουν όλοι οι τραγουδιστές που τραγούδησαν μαζί και αυτά που έγραψαν», συμπλήρωσε η κ. Γωγούση.

«Το Μ.Α.Ζ.Ι. δηλαδή να έκανε μία τεράστια συναυλία στο Βελλίδειο με 1.000 άτομα μουσικούς και χορωδούς από Ελλάδα και Κύπρο. Θα γινόταν το 2024. Είπε ο Βασίλης Καρράς στον κ. Αραμπατζή: “πιτσιρίκο, αν φύγω πριν την συναυλία μη με ξεχάσεις. Πέντε μέρες μαζί ο φίλος μας είχε μία έκθεση στη Θεσσαλονίκη. Ο Βασίλης Καρράς είχε πει πως θα έρθει. Ήρθε και είχε άποψη για την καλλιτεχνική έκθεση και εκεί τον θαυμάσαμε. Είναι δύσκολο να γίνει αυτή η συναυλία γιατί έχουν μαζευτεί τελικά 3.000 άτομα, αλλά θα την κάνουμε», κατέληξε.

«Ο Βασίλης υποκλίθηκε στον κόσμο και έβαλε τα κλάματα στη συναυλία του για τα 40 χρόνια στο τραγούδι» – Τι είπε ο μαέστρος του


Ο Γιάννης Γκιούρας, μαέστρος του μεγάλου τραγουδιστή Βασίλη Καρρά, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την σχέση του με τον ερμηνευτή και την τεράστια απώλεια του Βασίλη Καρρά.

«Από παιδιά ήμασταν μαζί πάντοτε. Η πρώτη μας επαφή ήταν όταν δούλευα σε ένα ποντιακό μαγαζί. Μετά συναντηθήκαμε στην Καλαμαριά σε ένα μαγαζί στο οποίο εγώ ήμουν μαέστρος ήρθε και μου είπε “πιτσιρίκο για να δούμε τι μπορείς να κάνεις”. Από εκεί και πέρα δέσαμε, ήμασταν πάντα μαζί. Ήταν πολύ δοτικός ο Βασίλης Καρράς. Προσάρμοζε και το πρόγραμμά του ανάλογα με το τι ήθελε ο κόσμος. Τον κοιτούσαμε στα μάτια και μας καθοδηγούσε και ξεσήκωνε τον κόσμο», είπε ο κ. Γκιούρας.

«Προσπαθούσε να μην γίνει κουραστικό το πρόγραμμά του, γι’ αυτό έλεγε μόνο το ρεφρέν πολλές φορές. Συγκινούταν όταν έπαιρνε στην αγάπη του κόσμου. Το πιο συγκινητικό ήταν στα «40 χρόνια Βασίλης Καρράς» που πήρε τόση αγάπη που γονάτισε και υποκλίθηκε στον κόσμο και τον έπιασαν τα κλάματα. Πριν από μια βδομάδα τον είδα από κοντά. Ήταν τόσο δοτικός και δυνατός δεν μας έδειξε ποτέ ότι υπήρχε κάποιο το πρόβλημα. Έτσι θα ήθελε να τον θυμόμαστε. Θα σταματήσω και εγώ τώρα είναι δύσκολο να αλλάξεις σελίδα», συμπλήρωσε.