Skip to main content

Στη Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης το πρώτο εξωτερικό διαβητολογικό ιατρείο

Αποτελεί και επίσημα το πρώτο εξωτερικό διαβητολογικό ιατρείο στον ιδιωτικό τομέα

Το εξωτερικό διαβητολογικό ιατρείο της Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης, μετά την αναγνώριση που έλαβε από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ), από τις αρχές του 2024 αποτελεί και επίσημα το πρώτο εξωτερικό διαβητολογικό ιατρείο στον ιδιωτικό τομέα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης, πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο, πλήρως εξοπλισμένο και πιστοποιημένο ιατρείο με εξειδίκευση στην εφαρμογή της τεχνολογίας αντιμετώπισης του σακχαρώδη διαβήτη,  σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Επιστημονικά υπεύθυνοι του Διαβητολογικού Ιατρείου της Κλινικής είναι ο κ. Ζαδάλλα Μούσλεχ MD, PhD, και η κα Μαρία Σώμαλη, MD, PhD, ειδικοί ιατροί στην Ενδοκρινολογία, τον Μεταβολισμό και τον Σακχαρώδη Διαβήτη, με πολύχρονη εμπειρία στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και 2 και τα μεταβολικά νοσήματα όπως η παχυσαρκία. Σημείο αναφοράς για το επιστημονικό τους έργο αποτελούν οι πολλαπλές παρουσιάσεις σε ελληνικά και διεθνή Συνέδρια και οι δημοσιεύσεις σε έγκριτα ιατρικά περιοδικά, καθώς και η συμμετοχή τους  σε διεθνούς εμβέλειας κλινικές μελέτες νέων θεραπειών για τον σακχαρώδη διαβήτη και την παχυσαρκία κατά την τελευταία δεκαετία.

Η επιστημονική ομάδα του Ιατρείου, εκτός από τους δύο επιστημονικά υπεύθυνους ενδοκρινολόγους, πλαισιώνεται από εξωτερικούς συνεργάτες ιατρούς, όπως παθολόγους με εξειδίκευση στον σακχαρώδη διαβήτη, οφθαλμίατρο, ποδολόγο για την αντιμετώπιση του διαβητικού ποδιού, διαιτολόγους, εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, εκπαιδευτή στον διαβήτη και συντονίστρια του διαβητολογικού ιατρείου και των κλινικών μελετών.

Οι ιατροί του διαβητολογικού ιατρείου έχουν την δυνατότητα μετά από αυτή την αναγνώριση να συνταγογραφούν στον ΕΟΠΠΥ αντλίες ινσουλίνης, καταγραφείς  γλυκόζης και τεχνολογικά προϊόντα για τον Διαβήτη,  χωρίς να χρειάζεται ειδική έγκριση από Δημόσιο Νοσοκομείο, όπως γίνονταν μέχρι σήμερα.

Το διαβητολογικό ιατρείο της Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης διακρίνεται για τη μακρόχρονη εμπειρία του στις τεχνολογίες για τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, με τη συνεχή καταγραφή γλυκόζης και τη συνεχή έγχυση ινσουλίνης με αντλίες ινσουλίνης και το υβριδικό τεχνητό πάγκρεας. Επίσης, η τεχνολογία αυτή εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία και αποτελεσματικότητα για την παρακολούθηση εγκυμοσύνης  γυναικών με σακχαρώδη διαβήτη ή διαβήτη κύησης.

Το Ιατρείο εξυπηρετεί ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και 2, Διαβήτη Κύησης, ασθενείς με παχυσαρκία, πάσχοντες από Διαβητικό Πόδι και άλλα Μεταβολικά Νοσήματα.

Η Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης παρέχει υψηλού επιπέδου νοσηλεία σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Διαθέτει 210 κλίνες σε 7 ορόφους, 17 υπερσύγχρονα χειρουργεία, καθώς και 2 πλήρως εξοπλισμένες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Το Ιατρείο λειτουργεί κάθε Τετάρτη & Παρασκευή 10:00-13:00. Για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε ραντεβού, καλέστε στο 2310 895100.