Skip to main content

Στον Πειραιά το «Αχαιός» που δεν μπορούσε να δέσει στην Αίγινα

Το πλοίο μετέφερε συνολικά 330 επιβάτες

Συνολικά 330 επιβάτες επέβαιναν στο πλοίο της γραμμής Περαιάς-Αίγινα, που δεν μπορούσε να δέσει στο νησί του Αργοσαρωνικού λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, αρχικά αποβιβάστηκαν 50 επιβάτες στην Αίγινα μετά από πολλαπλές προσπάθειες στο λιμάνι του νησιού, ωστόσο στη συνέχεια ήταν αδύνατο να παραμείνει δεμένο το πλοίο.

Διαβάστε σχετικά: Λυσσομανούν οι άνεμοι και στον Αργοσαρωνικό: Αγωνιώδης προσπάθεια να δέσει πλοίο (video)

Όπως αναφέρει το Λιμενικό, το πλοίο «Αχαιός» επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, όπου αποβίβασε με ασφάλεια όλους τους επιβάτες.

Υπενθυμίζεται, πως από τους κραδασμούς έσπασε τζάμι στον χώρο επιβατών του πλοίου, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές του Πειραιά και της Αίγινας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΑΧΑΙΟΣ'' Ν. Π. 11228, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι της Αίγινας με 330 επιβάτες , 38 Ι.Χ.Ε., 06 Φ/Γ, 08 Δ/Κ και 03 Λ/Φ, ότι έγιναν πολλαπλές προσπάθειες προσέγγισης στο λιμάνι της Αίγινας, όπου πραγματοποιήθηκε αποβίβαση 50 επιβατών.

Στη συνέχεια κρίθηκε επισφαλής, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών,  η συνέχιση αποβίβασης και το  πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες του .

Κατά την διάρκεια του πλου προς το λιμάνι της Αίγινας έσπασε ένας υαλοπίνακας, λόγω των κραδασμών, στο χώρο επιβατών του πλοίου χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε έκτακτη επιθεώρηση από επιθεωρητή τομέα ενδιαίτησης  της Επιθεώρησης Πλοίων , όπου διαπιστώθηκε η προσωρινή επισκευή και στεγανοποίηση του υαλοπίνακα στο χώρο ενδιαίτησης του πλοίου και επιτράπηκε η συνέχιση των πλόων του.