Skip to main content

Συνεδριάζουν το Σαββατοκύριακο οι αποχωρήσαντες του ΣΥΡΙΖΑ για νέα ΚΟ και φορέα

Η επόμενη μέρα της διάσπασης και οι εκκρεμότητες

Τρέχουν συνεχώς οι πολιτικές εξελίξεις μετά τη νέα διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ και την αποχώρηση πλήθους στελεχών και βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Της ομάδας «6+6» ηγείται η Έφη Αχτσιόγλου με την οποία παραμένει σφοδρή η αντιπαράθεση της ηγεσίας του κόμματος.

Μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε την Έφη Αχτσιόγλου ότι έφυγε επειδή το όνειρό της ήταν η προεδρική καρέκλα, ενώ χυδαιότητα καταλόγισαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές που αποχώρησαν.

Η επόμενη μέρα της διάσπασης

Η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο βαθιά άλλα όπως πολλές φορές, στο πρόσφατο παρελθόν, έχουν αναφέρει στελέχη που τελικά αποχώρησαν θα έχουν ουσία και κοινοβουλευτικά αφού οι ανεξάρτητοι βουλευτές θα συνεδριάσουν αυτό το Σαββατοκύριακο προκειμένου να οριστικοποιήσουν τις διαδικασίες για τη συγκρότηση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά και την ίδρυση νέου κόμματος.

Ήδη οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές, των στελεχών της Ομπρέλας και των εννέα, βρίσκονται σε εξέλιξη. Θα πρέπει όλα αυτά τα μέλη να υποβάλλουν μια δήλωση προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ώστε και τυπικά να συγκροτηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία θα έχει κάποια προνόμια, δεν θα έχει όμως χρηματοδότηση.

Οι εκκρεμότητες είναι πολλές, όπως το όνομα του νέου φορέα, η κατανομή των ρόλων και ο προσδιορισμός της φυσιογνωμίας του. Οι συσκέψεις αναμένονται πυκνές μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ επικρατέστερος για τη θέση του Προέδρου της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας φαντάζει ο Βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο νέος φορέας δικαιούνται και μετακλητούς υπαλλήλους. Δικαιούνται τη συμμετοχή στη Διάσκεψη των Προέδρων που είναι το κορυφαίο κοινοβουλευτικό όργανο, όπως και στις υπόλοιπες κοινοβουλευτικές επιτροπές, οπότε αναμένεται η πρώτη εμφάνιση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας συγκροτημένη σε σώμα στη συζήτηση του προϋπολογισμού. Εκεί θα φανεί και το στίγμα αυτής της ομάδας και η άσκηση προγραμματικής αντιπολίτευσης.

Αναζητεί συμμάχους ο Κασσελάκης

Από την πλευρά του, ο Στ. Κασσελάκης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Νίκου Κοτζιά για την ανάπτυξη ανοιχτού και ειλικρινούς διαλόγου των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου, του απέστειλε επιστολή στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων ότι είναι «ανοιχτός στον διάλογο και τη συνεργασία».

Πηγή: ertnews.gr