Skip to main content

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Τραμπούκικες και ασφαλίτικες επιθέσεις έστειλαν ανθρώπους στο νοσοκομείο

Για προσπάθεια επίθεσης σε βάρος τους και την προηγούμενη εβδομάδα κάνουν λόγο τα μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

Πέντε μέλη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ κατέληξαν στο νοσοκομείο έπειτα από συμπλοκή με μέλη αναρχικών συλλογικοτήτων το απόγευμα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για το μεταναστευτικό στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Σε ανακοίνωσή της η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ζητά συγγνώμη από τους παριστάμενους πρόσφυγες για το περιστατικό, κάνοντας παράλληλα λόγο για «πρακτικές που υπηρετούν το πολιτικό σχέδιο του Μητσοτάκη και της ΝΔ, ρίχνοντας όλο το βάρος της ευθύνης στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι τραμπούκοι αυτοί προσπάθησαν και την προηγούμενη εβδομάδα να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ και στην νεολαία χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Αντ' αυτού επέλεξαν να επιτεθούν στα προεκλογικά περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ με τον ίδιο τρόπο ακριβώς που έδρασαν και παρακρατικά και ασφαλίτικα τάγματα της πόλης».

Ακόμα σημειώνεται ότι «όσοι προβοκάτορες επιτίθονται στον ΣΥΡΙΖΑ για ίδιον όφελος να θυμούνται ότι ο μόνος που υπηρετούν είναι η Νέα Δημοκρατία με τα push backs, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την ακροδεξιά αντιμεταναστευτικη ρητορική. Καλούμε τις υπόλοιπες δυνάμεις που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις να πάρουν θέση δημόσια και άμεσα για τις δολοφονικές και προβοκατόρικες τακτικές μιας αντιλαϊκής και αντεργατικής γκρούπας τραμπούκων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η συγγνώμη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου συνέβη το πιο πολύνεκρο ναυάγιο της σύγχρονης ιστορίας της Μεσογείου, ανοιχτά της Πύλου με ευθύνη των πολιτικών της ΕΕ όσο και τις δολοφονικές πρακτικές της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα προσφύγων και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, όντας πάντα διπλα στους συνανθρώπους μας και στους κατατρεγμένους που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη, θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη στις προσφύγισσες και τους πρόσφυγες που η πορεία αλληλεγγύης στιγματίστηκε από τραμπουκικες και ασφαλίτικες επιθέσεις που στείλανε ανθρώπους στο νοσοκομείο, καθώς προβοκάτορες αποφάσισαν να επιτεθούν δολοφονικά και να μην μας επιτρέψουν να κατέβουμε στον δρόμο οδηγώντας πέντε συντρόφους μας στο νοσοκομείο. Οι πρακτικές αυτές και οι ομάδες που τις εκπροσωπούν υπηρετούν το πολιτικό σχέδιο του Μητσοτάκη και της ΝΔ, ρίχνοντας όλο το βάρος της ευθύνης στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι τραμπούκοι αυτοί προσπάθησαν και την προηγούμενη εβδομάδα να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ και στην νεολαία χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Αντ' αυτού επέλεξαν να επιτεθούν στα προεκλογικά περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ με τον ίδιο τρόπο ακριβώς που έδρασαν και παρακρατικά και ασφαλίτικα τάγματα της πόλης. Ας μας πουν όλοι αυτοί οι προβοκάτορες το αν κατέβηκαν σήμερα μόνο και μόνο για να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ υπηρετώντας το πολιτικό σχέδιο του Μητσοτάκη και της ΝΔ, καθότι δεν έχουν καμία κοινωνική απευθυνση

Υπάρχουν δύο αντιπαραθετικά σχέδια για το μεταναστευτικό. Της ΝΔ που αφήνει κάθε μέρα ανθρώπους να πνίγονται και του ΣΥΡΙΖΑ που υπερασπίζεται την ανθρώπινη ζωή, όπως το έκανε τέσσερα χρόνια το 2015-2019 με τις 180.000 αιτήσεις ασύλου που εγκρίθηκαν, τις 430.000 διασώσεις προσφύγων στο Αιγαίο, τις ανοικτές δομές και την παροχή ΑΜΚΑ σε όλους. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε με τους πρόσφυγες και τις προσφύγισσες έμπρακτα όπως το 2015 στα σύνορα και στα λιμάνια για την ομαλή υποδοχή τους και το 2016 στην Ειδομένη κι εκτοτε στην πρώτη γραμμή των αγώνων τους για δίκαιη και ανθρώπινη διαβίωση.

Όσοι προβοκάτορες επιτίθονται στον ΣΥΡΙΖΑ για ίδιον όφελος να θυμούνται ότι ο μόνος που υπηρετούν είναι η Νέα Δημοκρατία με τα push backs, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την ακροδεξιά αντιμεταναστευτικη ρητορική. Καλούμε τις υπόλοιπες δυνάμεις που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις να πάρουν θέση δημόσια και άμεσα για τις δολοφονικές και προβοκατόρικες τακτικές μιας αντιλαϊκής και αντεργατικής γκρούπας τραμπούκων.
Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την αξία της ανθρώπινης ζωής, για ένα κόσμο που ντόπιοι και μετανάστες θα ζούμε μαζί. Για το ύψιστο της ανθρώπινης ζωής, την βαθύτερη διαχωριστική μας με τις δυνάμεις της συντήρησης και της ακροδεξιάς.