Skip to main content

Τέλος Μαρτίου οι ανακοινώσεις για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες

Νέα συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση - Πιέσεις από τους φορείς σε Θεσσαλονίκη και Σποράδες

Την απόφαση του υπουργείο Ναυτιλίας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες και το εάν θα ενταχθεί στις επιδοτούμενες γραμμές, αναμένουν οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τέλος Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση μεταξύ πιθανότητα του ίδιου του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και τον δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα. Το ραντεβού έχει κλείσει για τις 28 Μαρτίου στην έδρα του υπουργείου Ναυτιλίας και εκεί οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναμένουν να ακούσουν εάν θα συμπεριληφθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη – Σποράδες στις επιδοτούμενες άγονες γραμμές προκειμένου και φέτος να πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια προς Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο, που τα τελευταία χρόνια έχουν μεγάλη ανταπόκριση.

Από τις αρχές του έτους οι αυτοδιοικητικοί σε Θεσσαλονίκη και Σποράδες έχουν συγκροτήσει κοινό μέτωπο ασκώντας έντονες πιέσεις προς την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας. Μάλιστα, το προηγούμενο διάστημα και ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, είχε επικοινωνία με τον αρμόδιο υπουργό. «Θέλουμε να εδραιωθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση. Επιμένουμε για να το κερδίσουμε», ανέφερε στη Voria.gr η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου. «Περιμένουμε να έχουμε θετικά νέα, τέλη του μήνα θα μάθουμε», σημείωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας. Για το θέμα έχει στείλει επιστολή και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης στον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη. Όπως μάλιστα επισήμαναν το προηγούμενο διάστημα πηγές από το δημαρχιακό μέγαρο, δεν γίνεται η Θεσσαλονίκη και όλη η Βόρεια Ελλάδα να μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τις Σποράδες.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιανουαρίου είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Αθήνα υπό τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο με τη Βούλα Πατουλίδου και τον δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα. Ζητούμενο είναι να υπάρξει εξέλιξη ώστε η γραμμή να δρομολογηθεί άμεσα, από τις αρχές του καλοκαιριού, καθώς τα τελευταία χρόνια υπάρχει σταθερά αυξημένη ζήτηση.