Skip to main content

Θαλασσινά Περάσματα στη Θεσσαλονίκη

Ένα αξέχαστο νησιώτικο γλέντι στη Θεσσαλονίκη από τον δεξιοτέχνη του βιολιού Νίκο Οικονομίδη

Ο κορυφαίος δεξιοτέχνης στο βιολί Νίκος Οικονομίδης και η Μεγάλη Κυρία του Νησιώτικου τραγουδιού Κυριακή Σπανού έρχονται στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου και σας προσκαλούν σε ένα αξέχαστο νησιώτικο γλέντι!

O Νίκος Οικονομίδης με αδιάλειπτη μουσική πορεία 40 χρόνων στη μελέτη, καταγραφή και εκτέλεση της ελληνικής νησιωτικής παράδοσης σαρώνει τα ελληνικά πανηγύρια του Αιγαίου παρασέρνοντας το λαϊκό κύμα σε γνωριμία με τον γνωστό “Ικαριώτικο” του οποίου είναι ο πρώτος καταγραφέας με πιστότητα. Έχει συνθέσει τραγούδια που όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες σιγοτραγουδούν εκτιμώντας ότι είναι παραδοσιακά και αυτό είναι ένα στοιχείο ικανό να υπογραμμίζει και τη διαχρονικότητά του.

Στο λαϊκό κοινό συστήνεται σε κάθε νεότερη γενιά μέσα από τη φωνή του Γιάννη Πάριου (Δίσκος “Τα Νησιώτικα”) ενώ τη δεξιοτεχνία και την ακαταπόνητη πολιτιστική μελέτη του στην καταγραφή της μουσικής του Αιγαίου την βράβευσε, μεταξύ άλλων, και η Ακαδημία Αθηνών.

Μαζί τους ο Παναγιώτης Βέργος στο σαντούρι και ο Γιώργος Γαβράς στο λαούτο, χαρίζοντας μας μοναδικές στιγμές όπως μόνο εκείνοι ξέρουν.

Στη βραδιά, ως support band κατά την έναρξη, θα συμμετέχουν και οι BALKAN MELODY.

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023
WE, ( Λεωφ. 3ης Σεπτεμβρίου 3. δίπλα από το Παλέ ντε Σπορ )
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00
To γλέντι ξεκινά στις 21:00

Προπώληση 10 ευρώ
Εισιτήρια πωλούνται ηλεκτρονικά στο COMETOGETHER.GR:
https://cometogether.live/event/601

και στο ταμείο της εισόδου (12 ευρώ)