Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις σε καταστήματα τα ξημερώματα

Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν ως «ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση

Την ευθύνη για την επίθεση τα ξημερώματα της Τετάρτης σε δύο καταστήματα και δύο ATM τραπεζών στη δυτική Θεσσαλονίκη ανέλαβαν αναρχικοί και αναρχικές.

Διαβάστε ακόμη: Φθορές σε ΑΤΜ και κατάστημα τα ξημερώματα στη Λαγκαδά (φωτο)

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε αναρχικό ιστότοπο, οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν ως «ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου».

«Το κράτος επίλεγει την πολιτική της εξόντωσης αφού ο ίδιος διανύει πλέον τη 17η ημέρα απεργίας πείνας και δίψας με την υγεία του να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση χωρίς να υπάρχει κάποια εξέλιξη σχετικά με τα αιτήματα του. Ταυτόχρονα υπάρχει από τις 31/12 γραπτή εισαγγελική εντολή για αναγκαστική σίτιση κι ενυδάτωση του αναρχικού αγωνιστή, προσπαθώντας να βάλει ένα βίαιο τέλος στον αγώνα που έχει επιλέξει και καταπατώντας την αυτονομία και την αυτοδιάθεση του. Η υποχρεωτική σίτιση αποτελεί βασανηστήριο, κάτι το οποίο αναγνωρίζεται ακόμα κι από τους σάπιους θεσμούς της Ε.Ε., και μπορεί να αποτελέσει λόγο σοβαρών σωματικών και ψυχικών βλαβών. Παρ´ όλ´ αυτά μέχρι στιγμής σε όσες προσπάθειες υποχρεωτική ενυδάτωσης/σίτισης έχουν γίνει ο Θάνος αντιστάθηκε δυναμικά δείχοντας για άλλη μια φορά την αδιάλλακτη στάση του και την προσήλωση του στον αγώνα που έχει επιλέξει», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.