Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μπλόκο ΕΛΑΣ σε αναρχικούς που ήθελαν να προσεγγίσουν το Ολύμπιον (φωτο+video)

Αναρχικοί προσπάθησαν να προσεγγίσουν το Ολύμπιον, ως αντισυγκέντρωση σε κάλεσμα που υπήρχε κατά της αφίσας της ταινίας που προβάλλεται από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, «Αδέσποτα Κορμιά»

Ομάδα αναρχικών επιχείρησε λίγο μετά τις 17:00 να προσεγγίσει το σημείο της συγκέντρωσης εθνικιστικών ομάδων που αντιτίθενται στην αφίσα της ταινίας που προβάλλεται από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης «Αδέσποτα Κορμιά».

Στην προσπάθειά τους να περάσουν την οδό Εγνατία μπλοκαρίστηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο, μπροστά στο Άγαλμα Βενιζέλου. Λίγο πριν της 18:00, οπισθοχώρησαν προς την οδό Φιλίππου, στην αρχαία Αγορά.

Image

Η ομάδα περίπου 50 ατόμων κρατούσε πανό στο οποίο αναγραφόταν: «Για κάθε φασίστα και ομοφοβικό υπάρχει μία θέση στον Θερμαϊκό».

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρότατες δυνάμεις της αστυνομίας τόσο με διμοιρίες ΜΑΤ όσο και με ομάδες ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ, οι οποίες έχουν δημιουργήσει έναν κλοιό προκειμένου να αποτρέψουν τους αντιεξουσιαστές να προσεγγίσουν την πλατεία Αριστοτέλους.

Την ίδια ώρα δεν έχει υπάρξει κάποια κινητικότητα από τα μέλη ομάδων που πρόσκεινται στον ακροδεξιό χώρο να κάνουν κάποια συγκέντρωση και να αποπειραθούν να βρεθούν στον κινηματογράφο. Η συγκέντρωση του Ιερού Λόχου κατά της προωθητικής αφίσας που απεικονίζει μια έγκυο γυναίκα ημίγυμνη ως εσταυρωμένη είναι προγραμματισμένη για τις 19:00.

Image

Σημειώνεται πως από το μεσημέρι βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση συγκεντρώσεων στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου ώς τα μεσάνυχτα με διαταγή του αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλονίκης, γεγονός που έχει κινητοποιήσει μεγάλη αστυνομική δύναμη στο σημείο, με διμοιρίες των ΜΑΤ να βρίσκονται σε Τσιμισκή και Μητροπόλεως.

Image
Image