Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις συνταξιούχων για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στο Ρετζίκι

Συνταξιούχοι από τα Πεύκα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο Ασβεστοχώρι προκειμένου να παραλάβουν την αλληλογραφία τους και τους λογαριασμούς.

Να διανύουν την απόσταση Πεύκα - Ασβεστοχώρι είναι πλέον αναγκασμένοι οι συνταξιούχοι που διαβιούν στη δημοτική ενότητα Πεύκων (Ρετζίκι) ώστε να εξυπηρετηθούν απο τα ΕΛΤΑ, αφού το κατάστημα που υπήρχε στην περιοχή του έκλεισε πριν από έναν μήνα.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, χιλιάδες συνταξιούχοι αναγκάζονται να μετακινούνται στο Ασβεστοχώρι , για την αναζήτηση της αλληλογραφίας τους και των λογαριασμών π.χ. ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τραπεζών κλπ, παραλαμβάνοντάς τους ενώ έχει παρέλθει η ημερομηνία εξόφλησης τους, «με όποιες οικονομικές επιβαρύνσεις αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους».

Η διοίκηση του σωματείου απαιτεί την άμεση επαναλειτουργία και την στελέχωση με μόνιμο προσωπικό του ταχυδρομικού καταστήματος της Δημοτικής κοινότητας Πεύκων, του Δήμου Νεάπολης-Συκεών και καλεί  τους συνταξιούχους που κατοικούν στην περιοχή να συνδράμουν με την ενεργή τους παρουσία στους αγώνες των κατοίκων, που διεκδικούν  την επαναλειτουργία του ταχυδρομικού υποκαταστήματος.