Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για την παιδική αναπηρία στους επισκέπτες του Παιδικού Μουσείου

Η εκδήλωση «Ρώτα τον ειδικό», με σκοπό την ενημέρωση των παιδιών γύρω από την παιδική αναπηρία, θα πραγματοποιηθεί από την ΕΛΕΠΑΠ στο Παιδικό Μουσείο

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, η ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης ενώνει τις δυνάμεις της με το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και συμμετέχει στην εβδομαδιαία δράση του φορέα με τίτλο «Ρώτα τον ειδικό», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, ώρα 12:00-13:30.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, οι μικροί επισκέπτες του μουσείου θα γίνουν δημοσιογράφοι για μία ημέρα και θα θέσουν τις ερωτήσεις τους γύρω από το ζήτημα της παιδικής αναπηρίας στην ειδική παιδαγωγό της ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης, Έρη Σακαλίδου, και στη δημοσιογράφο Χριστιάνα Μητσικούδη.

Στο δεύτερο μέρος, τα παιδιά θα συμμετέχουν σε βιωματικές δραστηριότητες και ομαδικά διαδραστικά παιχνίδια, με στόχο την κατανόηση της εμπειρίας της αναπηρίας και την περαιτέρω ευαισθητοποίησή τους γύρω από το ζήτημα αυτό.

Η ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Βόρεια Ελλάδα. Από το 1969, καλύπτει ανάγκες ολιστικής θεραπείας και αποκατάστασης σε παιδιά και νέους με αναπηρία, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και την κοινωνική τους ένταξη.

Στη δράση «Ρώτα τον ειδικό» επιτρέπεται η συμμετοχή σε παιδιά 7 ετών και άνω, ενώ για την είσοδο στο Μουσείο απαιτείται η καταβολή συμβολικού αντιτίμου αξίας 3€. Πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλέφωνα 2310913047 και 6987419604 (Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00-16:00).