Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Το αποκρουστικό πράσινο χαλί σκουπιδιών επέστρεψε στον Θερμαϊκό (φωτο+vid)

Φύκια, σκουπίδια, πλαστικά μπουκάλια, σακούλες ακόμα και πλαστικά βαρέλια, αντικρύζουν όσοι περπατούν τις τελευταίες μέρες στην παραλία.

Έκανε και πάλι την εμφάνισή του για ακόμα μία ημέρα το φυτοπλαγκτόν στον όρμο του Θερμαϊκού με το φαινόμενο να είναι πιο ορατό στο πιο τουριστικό κομμάτι της Θεσσαλονίκης από το λιμάνι μέχρι και τη Νέα Παραλία. Το φαινόμενο τράβηξε τα βλέμματα των Θεσσαλονικέων που εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό έκαναν τη βόλτα τους. 

Η εικόνα είναι αποκρουστική, καθώς ένα πράσινο χαλί καλύπτει όλη την παραλία. Φύκια, κλαδιά, σκουπίδια, πλαστικά κάθε είδους και μεγέθους στολίζουν το νερό.

Το φαινόμενο αυτό, που προκαλείται κυρίως από τον ευτροφισμό και των υψηλών συγκεντρώσεων αζώτου, σε συνδυασμό με σκουπίδια που αναδύονται στην επιφάνεια συνθέτουν ένα μάλλον αποκρουστικό τοπίο για όσους επιλέγουν τη Νέα Παραλία για τον περίπατό τους.

Την Κυριακή που εκατοντάδες Θεσσαλονικείς κατέβηκαν για βόλτα, εκμεταλλευόμενοι και τον καλό καιρό, δεν μπορούσαν να πάρουν τα μάτια τους από την τεράστια κηλίδα με τα σκουπίδια, που έβγαλε στην επιφάνεια τεράστιες ποσότητες φερτών υλικών.

Τα νερά έχουν καλυφθεί από ένα πράσινο στρώμα το οποίο συνοδεύεται από έντονη δυσοσμία.

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες το φαινόμενο του φυτοπλαγκτόν έγινε αισθητό στην Παλιά Παραλία της Θεσσαλονίκης καθώς τα τελευταία χρόνια έχει πάρει χαρακτηριστικά μόνιμου επισκέπτη στον Θερμαϊκό.