Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Φροντιστήριο Θεοχάρη για POS και myData στα μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Ο υφυπουργός απάντησε διεξοδικά σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν, και υποσχέθηκε άμεσες επιλύσεις προβλημάτων όπου εκεί είναι εφικτό

Συνάντηση εργασίας μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας και του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Τον κυβερνητικό στέλεχος υποδέχθηκε ο γενικός γραμματέας του ΟΕΕ 3 Π.Τ. και πρόεδρος Εφοριακών Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Χαλκιδικής  κ. Μενέλαος Παπαποστόλου, επισημαίνοντας αρχικώς τον σημαντικό ρόλο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, των Οικονομολόγων και των Λογιστών-Φοροτεχνικών,  στην ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας και στη διασφάλιση των δημοσίων εσόδων.

Ειδικότερα κατά τη συζήτηση αναλύθηκαν εκτενώς, θέματα επικαιρότητας των παραπάνω κλάδων, με κύριο ενδιαφέρον τα θέματα της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα μηχανήματα POS , θέματα των myData και το «κλείδωμα» των δηλώσεων του ΦΠΑ.

Ο υφυπουργός απάντησε διεξοδικά σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν, και υποσχέθηκε άμεσες επιλύσεις προβλημάτων όπου εκεί είναι εφικτό. Έγινε σαφές από την πλευρά του πως οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έχουν ανακοινωθεί θα προχωρήσουν και μάλιστα εντός του καθορισμένου χρονοδιαγράμματος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του κλάδου των Φοροτεχνικών-Λογιστών  και των εγκαταστατών-προμηθευτών ταμειακών μηχανών και μηχανών POS, οι οποίοι και αυτοί με τη σειρά τους έθεσαν ζητήματα στην πολιτική ηγεσία με τον υφυπουργό να απαντά σε κάθε ερώτημα.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα από όλες τις πλευρές και εντάσσεται σε ένα κύκλο εποικοδομητικού διαλόγου που έχει ανοίξει το 3ο Περιφερειακό τμήμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου προκειμένου να αναδειχθούν και να επιλυθούν ζητήματα που τίθενται από τα μέλη του.