Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέο σύγχρονο και προσβάσιμο πάρκο για ΑμεΑ στον Άγιο Ιωάννη

Το πάρκο «Κ. Αιγυπτιάδη» εγκαινιάστηκε από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα

Ένα σύγχρονο πάρκο, προσβάσιμο για τα άτομα με ειδικές ανάγκες στην πυκνοκατοικημένη περιοχή του Αγίου Ιωάννη, στην Καλαμαριά, η κατασκευή του οποίου χρηματοδοτήθηκε με κονδύλια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί και αποδόθηκε στους κατοίκους της περιοχής.

Το πάρκο «Κ. Αιγυπτιάδη» εγκαινιάστηκε από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, παρουσία της αντιπερειάρχη, Βούλας Πατουλίδου, του δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, αλλά και του δημάρχου Πυλαίας Χορτιάτη και προέδρου της ΠΕΔ-ΚΜ, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη.

Σε δηλώσεις του ο κ.Τζιτζικώστας εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το έργο, καθώς, όπως τόνισε, η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από χώρους πρασίνου. «Εμείς, ως περιφέρεια, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους και με την επιστασία της αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με τους δήμους φροντίζουμε να δημιουργούμε σημεία, πάρκα πρασίνου», ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας.

Η αντιπεριφειάρχης από την πλευρά της τόνισε ότι το «πάρκο αποτελεί το σαλόνι των περιοίκων» καθώς βρίσκεται κυριολεκτικά μπροστά στα σπίτια τους και ζήτησε να το απολαύσουν, να το προσέχουν και να το φροντίζουν.

Τέλος, ο δήμαρχος Καλαμαριάς ανέφερε ότι ο δήμος συνεργάστηκε με την περιφέρεια και με τη βοήθεια της εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 200.000 ευρώ για την κατασκευή του πάρκου το οποίο είναι προσβάσιμο και στα ΑμεΑ.

Image