Skip to main content

Θεσσαλονίκη: «Όχι» από το δημοτικό συμβούλιο στις συγχωνεύσεις σχολείων

Παρουσία γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Ομόφωνα «όχι» είπε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης στις συγχωνεύσεις έξι σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, που σχεδιάζει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Ανατολικής Θεσσαλονίκης για την επόμενη χρονιά (2024 – 2025).

Πρόκειται για το 17ο Λύκειο και 13ο Γυμνάσιο που στεγάζονται σε κτήριο στην οδό Χριστοπούλου με το 4ο Λύκειο και 4ο Γυμνάσιο που βρίσκεται στην οδό Συγγρού και στη συγχώνευση του 30ου Γυμνασίου «Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής» που στεγάζεται στα Ξυλάδικα με το 12ο Γυμνάσιο που είναι επί της οδού Κολωνιάρη στην Ξηροκρήνη.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών. Μάλιστα οι μαθητές που παραβρέθηκαν μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου άνοιξαν πανό στο οποίο αναγραφόταν: «Δεν είμαστε πολιτική σας λεία – Όχι στις συγχωνεύσεις στα σχολεία».

Για το θέμα όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης έχει ήδη αποστείλει δύο φορές επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι ο δήμος δεν πρόκειται να υποχωρήσει. «Παρέδωσα στον υπουργό επιστολή με την οποία υπάρχει απόλυτη διαφωνία, όχι του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, αλλά όλου του δημοτικού συμβουλίου. Με ένα τρόπο απολύτως σαφή έκανα ξεκάθαρο ότι αυτό δεν πρόκειται να υπάρξει καμία υποχώρηση», τόνισε ο δήμαρχος από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου. Ο κ. Αγγελούδης ανέφερε πως ο υπουργός δεσμεύτηκε να απαντήσει για το θέμα. Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Παιδείας, Έφη Θεοδωράκη, επανέλαβε την αντίθεση του δήμου στις εν λόγω συγχωνεύσεις και ανέφερε ότι για το θέμα ότι είχε συνάντηση και με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρο Κόπτση.

Στη συνεδρίαση εκπρόσωποι των γονέων και των εκπαιδευτικών παρουσίασαν τους λόγους για τους οποίους αντιδρούν στις εν λόγω συγχωνεύσεις. Εξήγησαν πως από την πρόταση αυτή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οποία αντιδρούν, επηρεάζονται 600 μαθητές. Οι εκπρόσωποι των έξι σχολείων κατέθεσαν στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου ψηφίσματα τα οποία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Σώματος Σπύρος Βούγιας, θα ενσωματωθούν στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.