Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Παγωμένη νύχτα - Χιόνια στην πόλη και προβλήματα στους γύρω δρόμους (φωτο+vid)

Μάχη δίνουν τα εκχιονιστικά των δήμων και της περιφέρειας, ρίχνοντας αλάτι στο οδικό δίκτυο

Στα λευκά ντύθηκαν από το απόγευμα του Σαββάτου πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης, ενώ για λίγη ώρα χιόνι έπεσε ακόμα και μέσα στο κέντρο της πόλης.

Από τις 6 το απόγευμα ξεκίνησε να πέφτει στον νομό παγωμένη βροχή και μετά από λίγη ώρα άρχισε η χιονόπτωση. Οι πρώτες νιφάδες χιονιού έπεσαν αρχικά περιμετρικά της πόλης ενώ στη συνέχεια χιονόπτωση σημειώθηκε στις δυτικές περιοχές και λίγο αργότερα και στις ανατολικές.

Διαβάστε - Η επέλαση της κακοκαιρίας: Χιονίζει στη Θεσσαλονίκη (φωτο+vid)

Χιονίζει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Σε ετοιμότητα ο δήμος (φωτο+vid)

Σε λευκό τοπίο είναι ο δήμος Ωραιοκάστρου, Πυλαίας Χορτιάτη, Θέρμης, Λαγκαδά και στις πιο ψηλές περιοχές των δήμων Νεάπολης Συκεών (Πεύκα, Ρετζίκι) και Παύλου Μελά (Μετέωρα).

Μάχη δίνουν τα εκχιονιστικά των δήμων και της περιφέρειας, ρίχνοντας αλάτι στο οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με την αστυνομία κλειστοί είναι οι δρόμοι Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου, Ωραιοκάστρου – Μελισσοχωρίου και Βαθύλακου – Ξηροχωρίου.

Με ανακοίνωσή της η Τροχαία Θεσσαλονίκης απαγορεύει την κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε - Τροχαία: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε φορτηγά άνω των 3,5 τόνων σε όλο το δίκτυο της Θεσσαλονίκης

Επίσης, είναι σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους φορτηγού αυτοκινήτου με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρους άνω του 1,5 τόνου, καθώς και όλων των λεωφορείων, επί της Περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, από το ύψος του Κόμβου Κ-13 (Νοσοκομείο Αγ. Παύλος) έως το ύψος του Κόμβου Λαχαναγοράς. 

Επιπλέον, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους οχήματος που δεν είναι εφοδιασμένο με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εξαιρούμενων των οχημάτων τα οποία φέρουν ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα), εκείνα που φέρουν ειδική σήμανση του «αλπικού» συμβόλου και χαρακτηριστικό Μ+S.

Δείτε επίσης - Σέρρες: Σύγκρουση εκχιονιστικού μηχανήματος με νταλίκα-Έκλεισε για μια ώρα η Ε.Ο. Σερρών Θεσσαλονίκης

Φωτογραφίες από τη χιονισμένη Θεσσαλονίκη

Image
Image
Image
Image

 

Image
Image

 

Image