Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πεσμένη η κίνηση στο Καπάνι για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής (φωτο+video)

Στα ίδια επίπεδα με πέρσι οι τιμές στο κρέας, σύμφωνα με τους εμπόρους, αλλά... αλμυρά τα λαχανικά για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Υποτονική είναι η κίνηση στην ιστορική αγορά στο Καπάνι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την τελευταία ημέρα του χρόνου. Παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τους εμπόρους, οι τιμές κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, η κίνηση είναι μειωμένη. 

Κάποιοι από τους καταστηματάρχες το αποδίδουν στο γεγονός ότι αρκετός κόσμος επέλεξε να φύγει εκτός Θεσσαλονίκης για τις γιορτές και κάποιοι άλλοι λένε ότι το καταναλωτικό κοινό έχει στραφεί προς τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ. Επισημαίνουν δε ότι και τις προηγούμενες ημέρες οι πολίτες ήταν φειδωλοί στα ψώνια τους, φροντίζοντας να αγοράσουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα και μικρές ποσότητες. 

Ενδεικτικά το αρνί και το κατσίκι πωλείται από 12,50 ευρώ, το μοσχάρι Σπάλα και λαιμού από 7,50 μέχρι 9,50 ευρώ, ο κόκορας αγγίζει τα 5 ευρώ, όπως και το ελληνικό ζυγούρι. Οι μπριζόλες κυμαίνονται από 6-9 ευρώ και λίγο φθηνότερα είναι τα χοιρινά σουβλάκια, αλλά και τα λουκάνικα.

Τσουχτερά είναι τα λαχανικά, καθώς οι ντομάτες αγγίζουν τα 2,50 ευρώ το κιλό, το μπρόκολο και το κουνουπίδι τα 3 ευρώ, οι πιπεριές τα 3,50 ευρώ και οι πατάτες το 1,50 ευρώ. 

Τα μήλα ανάλογα με την περιοχή ξεκινούν από 2,20 ευρώ και φτάνουν τα 2,80, ενώ τα πορτοκαλιά από 1,80 και τα ακτινίδια κοντά στα 3 ευρώ. 

Η αγορά στο Καπάνι θα μείνει ανοιχτή μέχρι τις απογευματινές ώρες για όσους θέλουν να κάνουν τα ψώνια της τελευταίας στιγμής.


Image
Image

 

Image