Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 49 προσαγωγές από την αστυνομική έφοδο στο ΑΠΘ

Οι 49 συλληφθέντες, ηλικίας από 19 έως 30 ετών, κατηγορούνται για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και φωτοβολίδων

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 49 προσαγωγές από τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι 49 συλληφθέντες, ηλικίας από 19 έως 30 ετών, κατηγορούνται για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και φωτοβολίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της επέμβασης στην κατάληψη της Σχολής, οι αστυνομικοί εντόπισαν, μεταξύ άλλων, κοντάρια, αστυνομικές χειροβομβίδες κρότου λάμψης, μεταλλικό κόφτη σιδήρου και πλήθος κλειδαριών.

Διαβάστε σχετικά: Θεσσαλονίκη: Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε η έκρηξη στο ΑΠΘ μετά την επέμβαση της ΕΛΑΣ και τις 49 προσαγωγές

Υπενθυμίζεται πως η έφοδος των ΜΑΤ στη ΣΘΕ του ΑΠΘ, έγινε κατόπιν καταγγελίας ότι φοιτητές προκάλεσαν φθορές σε λαμαρίνες στην υπό κατασκευή βιβλιοθήκη στο πρώην Στέκι του Βιολογικού. Στο σημείο πραγματοποιούνταν εκδήλωση των φοιτητών με λειτουργία μπαρ.

Δείτε ακόμη: Πρύτανης ΑΠΘ: Η πολιτεία οφείλει να διαφυλάσσει τη δημόσια περιουσία από οργανωμένες ομάδες

Οι 49 συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

ΕΛΑΣ: Αν χρειαστεί θα επέμβουμε ξανά

Όλοι οι συλληφθέντες όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου μιλώντας στο Open, κατηγορούνται για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την ίδια εντοπίστηκε, μάλιστα, και ο τροχός με τον οποίο προσπάθησαν να ανοίξουν τις λαμαρίνες.

Όπως τόνισε η κ. Δημογλίδου τόσο ο χώρος της υπό ανέγερση βιβλιοθήκης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όσο και η Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου είναι υπό επιτήρηση «και αν χρειαστεί θα γίνει ξανά επέμβαση της ΕΛΑΣ».