Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση για τους 15 συλληφθέντες από την ανακατάληψη της Mundo Nuevo

Αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες από τη χθεσινή ανακατάληψη της Mundo Nuevo καλούν σε συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο

Μία συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για σήμερα, Παρασκευή 17 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε σχετικά - Θεσσαλονίκη: Εκκενώθηκε η κατάληψη «Mundo Nuevo» από την ΕΛΑΣ (φωτο+vid)

Συγκεκριμένα, αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες από τη χθεσινή ανακατάληψη της Mundo Nuevo επί της Σιατίστης έχουν καλέσει σε διαμαρτυρία έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης στις 10:30 όταν οι 15 που συνελήφθησαν θα περάσουν το κατώφλι του Εισαγγελέα.

Σημειώνεται πως η Αστυνομία προχώρησε σε 15 συλλήψεις -11 ανδρών και 4 γυναικών- κατά την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης «Mundo Nuevo» που ανακαταλήφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης από ομάδα αναρχικών μετά το πέρας το πορείας για τα Τέμπη.

Σε βάρος τους έχει σχηματισθεί δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, παράνομη βία, φθορά ξένης περιουσίας και περί προστασίας δημοσίων κτημάτων.

Υπενθυμίζεται πως αναρχικοί είχαν μπει στο κτήριο κόβοντας με τροχό τα μεταλλικά παραπετάσματα που απέτρεπαν την είσοδο σε αυτό. Αστυνομικές δυνάμεις με τη χρήση χημικών αρχικά είχαν απωθήσει άτομα που βρίσκονταν έξω από το κτήριο και λίγο αργότερα ακολούθησε επέμβαση στο κτήριο κατά την οποία συνελήφθησαν τα άτομα.