Skip to main content

Τι απαντάει η «Καρυπίδης» στις καταγγελίες των εργαζομένων

Η εταιρεία δηλώνει κατηγορηματικά ότι «ουδεμία αναφορά σε απολύσεις έγινε», κατά τη συνάντηση με τους εργαζόμενους στο υπουργείο Εργασίας.

Για συκοφαντικούς ισχυρισμούς των εργαζομένων κάνει λόγο η «Καρυπίδης», σχετικά με τη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, που έλαβε χώρα ενώπιον του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας.

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει και δηλώνει «κατηγορηματικά ότι ουδεμία αναφορά σε απολύσεις έγινε από την πλευρά τους».

Αντιθέτως, όπως σημειώνει η «Καρυπίδης», ζήτησε «επιτακτικά τη διατήρηση του συνόλου των θέσεων εργασίας της εταιρίας με ταυτόχρονη κατανόηση από όλες τις πλευρές του οικονομικού βάρος, που τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα, καλούμεθα να σηκώσουμε».

«Η παρουσία μας σε όλες τις συναντήσεις και το γεγονός ότι από την πλευρά μας επιδιώκουμε το διάλογο και όχι αυταρχικές πρακτικές, που ακολούθησαν κατά καιρούς πολλοί συνάδερφοί μας επιχειρηματίες, είναι η απάντηση σε όλους αυτούς που επιθυμούν το κλείσιμο της εταιρίας για την ευόδωση των μικροκομματικών ή μικροσυντεχνιακών συμφερόντων τους», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η «Καρυπίδης» στην ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι «στην σημερινή θέση βρισκόμαστε διότι: Α) η εταιρεία Μαρινόπουλος Α.Ε. μας οφείλει πλέον των 50.000.000 ευρώ, και ενώ έχει αναγνωρίσει εγγράφως το χρέος της ουδεμία καταβολή έκανε ή προτίθεται να κάνει. Το Υπουργείο και οι εμπλεκόμενοι φορείς τηρούν σιγήν ιχθύος, παρά το γεγονός ότι εκθέσαμε εγγράφως την κατάσταση ενώπιον τους πριν μετατραπεί η εξυγίανση του Μαρινόπουλου σε εκβιαστικό δίλημμα. Β) Αναζητήσαμε επενδυτή, που θα τροφοδοτήσει την εταιρεία και θα εγγυηθεί τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και αντί το Υπουργείο Εργασίας και το Σωματείο των Υπαλλήλων μας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, να στηρίξουν τη δημιουργική μας προσπάθεια, έβαλαν ταφόπλακα στην επένδυση, απομακρύνοντας οριστικά τον επενδυτή».

«Εν τέλει η Πρόεδρος του σωματείου κ. Μουστακίδου είναι υπέρμαχος της εργασίας ή της ανεργίας; Η εταιρεία μας δεν εκβιάζει ούτε απαιτεί. Επιδιώκει μόνο την εξεύρεση βιώσιμης λύσης, με ταυτόχρονη εφαρμογή των νόμων προς πάσα κατεύθυνση και όχι μόνο εις βάρος της. Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας και προσωπικά τον Γενικό Γραμματέα κ. Νεφελούδη, αντί να απειλεί και να εκβιάζει τους νομίμους εκπροσώπους μας, να στηρίξει την ύστατη στιγμή την μεγάλη προσπάθεια που κάνει η εταιρία μας. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του», καταλήγει.