Skip to main content

Το ΥΠΕΣ στηρίζει τον 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Η Υφυπουργός Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά δέχθηκε στο γραφείο της στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου

Κάλεσμα προς όλους τους Θεσσαλονικείς για μαζική συμμετοχή στον 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016,όπου αναμένεται να πλημμυρίσει το κέντρο της πόλης από 20.000 και πλέον δρομείς, απηύθυνε η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, έπειτα από συνάντηση που είχε με στελέχη της διοργάνωσης.

Η Υφυπουργός δέχθηκε στο γραφείο της την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου και Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου, τον Γενικό Γραμματέα της Ο.Ε. κ. Γιάννη Ποδιώτη και τον Γενικό Διευθυντή της διοργάνωσης, κ. Δρόσο Χριστόπουλο, με τους οποίους συζήτησε για τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρουν ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης και ο Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος», που αποτελεί την μεγάλη εαρινή αθλητική εκδήλωση της Βόρειας Ελλάδας, ενώ αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις προοπτικές περαιτέρω κοινών ενεργειών που θα συνεισφέρουν στην καλύτερη ανάδειξη της Μακεδονίας και της Θράκης.

«Με τη συνάντηση που είχαμε με τους εκπρόσωπους της Οργανωτικής Επιτροπής του 5ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, ξεκίνησαν οι διεργασίες για την ανάδειξη της φετινής διοργάνωσης του Ημιμαραθώνιου και του Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» του ερχόμενου Απριλίου. Στόχος και επιθυμία μας είναι να λάβουν μέρος όσο περισσότεροι συμπολίτες μας, για να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής και να βιώσουν το αθλητικό ιδεώδες. Μέσα από τις αθλητικές αυτές διοργανώσεις στοχεύουμε παράλληλα στο να αναδειχθούν τοποθεσίες της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας που παρουσιάζουν ενδιαφέρον τόσο για τους ξένους όσο και για τους Έλληνες. Θα είμαστε όλοι στην εκκίνηση», δήλωσε μετά την συνάντηση η Υφυπουργός, κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Η κα Βούλα Πατουλίδου, έστειλε το δικό της μήνυμα, ενόψει του μεγάλου νυχτερινού πάρτυ που θα στηθεί στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 8 Οκτωβρίου. «Μπροστά μας έχουμε τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο, που αποτελεί το απόλυτο ραντεβού χαράς και μαζικής σύναξης ανθρώπων. Όσοι δεν μετείχαν τα προηγούμενα χρόνια, έχουν φέτος την ευκαιρία να ζήσουν αυτή την ξεχωριστή εμπειρία. Ας μη βγαίνουμε στους δρόμους μόνο για να κυνηγάμε... Πόκεμον! Οι συμμετέχοντες στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο έχουν βγει πολύ πιο έντονα στους δρόμους, πέντε χρόνια τώρα, αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλον. Αυτό είναι το μήνυμα του Ημιμαραθωνίου, αλλά και του Δρόμου Υγείας 5.000 μ., το οποίο ήρθαμε για ακόμη μία φορά να μοιραστούμε με την Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης» σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Δρόσος Χριστόπουλος τόνισε ότι «ο φετινός Νυχτερινός ημιμαραθώνιος θα αποτελέσει το μεγαλύτερο νυχτερινό πάρτυ που έχει φιλοξενήσει η Θεσσαλονίκη». «Εκεί άλλωστε επικεντρώνεται η προσπάθεια της Ο.Ε., ώστε με τις μουσικές σκηνές σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής και μια σειρά ενεργειών, να αναδείξουμε τον γιορτινό χαρακτήρα της διοργάνωσης και να δημιουργήσουμε μια εντυπωσιακή γιορτή, που τόσο πολύ όλοι μας χρειαζόμαστε. Επιδίωξη μας είναι να ζήσουμε όμορφες στιγμές, με χιλιάδες χαμόγελα συμμετεχόντων και θεατών, οι οποίοι στην επόμενη διοργάνωση σίγουρα θα είναι συμμετέχοντες. Επιπλέον, επιδιώκουμε να ενισχύσουμε το θεσμό της ομάδας, ώστε κάθε παρέα, κάθε οικογένεια, κάθε χώρος εργασίας να συμμετάσχει με τη δική του ομάδα. Στην προηγούμενη διοργάνωση είχαμε 401 ομάδες, με τις οποίες είμαστε σε επικοινωνία, ενώ με σειρά ενεργειών επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε νέες», ανέφερε.

Ο Γεν. Γραμματέας της Ο.Ε., Γιάννης Ποδιώτης δήλωσε: «Παράλληλα με την προσπάθεια της Ο.Ε. η οποία αναφέρθηκε από την Πρόεδρό μας και τον Γεν. Δ/ντή μας, συνεχίζουμε να ενισχύουμε τον χαρακτήρα της κοινωνικής ευθύνης της διοργάνωσης, προτρέποντας τους δρομείς να συμμετάσχουν εντασσόμενοι σε ομάδα  ενός από τους υποστηριζόμενους από τη διοργάνωση κοινωνικούς φορείς, που μπορεί να επιλέξει επισκεπτόμενος την ιστοσελίδα μας, ώστε η συμμετοχή του να έχει και κοινωνικό χαρακτήρα».

Οι εγγραφές για τη διοργάνωση έχουν ήδη ξεκινήσει και συνεχίζονται μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου. Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο (ώρα έναρξης 18:45) με αφετηρία επί της οδού Ναυάρχου Κουντουριώτου (ΟΛΘ) και τερματισμό στον Λευκό Πύργο, καθώς και τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. (ώρα έναρξης 21:15), με αφετηρία από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και τερματισμό στον Λευκό Πύργο.

O 5ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, της AIMS και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ενώ παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και πλήθος θεσμικών φορέων, φορέων υποστήριξης και εθελοντικών φορέων. Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση θα βρείτε στον επίσημο δικτυακό τόπο, www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr.