Skip to main content

Το «προειδοποιητικό αστείο» του Βούγια ανάβει φωτιές στο δήμο

Ο Σπύρος Βούγιας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει το δήμο Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2019, με υπερκομματικό δικό του ψηφοδέλτιο.

Ένα «προειδοποιητικό αστείο», μια ανάρτηση που ανάβει... φωτιές, του Σπύρου Βούγια στο facebook, αποτελεί από νωρίς το πρωί θέμα συζήτησης στους αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς κύκλους της Θεσσαλονίκης. Διακομματικά...

«ΣΑΝΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚ (Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ) - Ετοιμαζόμαστε για τις δημοτικές εκλογές του '19, ξεκινώντας από το Σαντέ. Ο Κίκης επιστρέφει!», γράφει ο Σπύρος Βούγιας πάνω από τη φωτογραφία του ιστορικού «Σαντέ» στην οδό Μητροπόλεως, φωτογραφία που ανάρτησε ο Γιώργος Καράογλου, που εικονίζεται άλλωστε και στο παράθυρο του καφέ.

Ο κ. Βούγιας, μιλώντας στη Voria.gr είπε ότι ήταν ένα αστείο, που όμως αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξελιχθεί σε σοβαρή πρόθεση. Άλλωστε, εδώ και πολύ καιρό μπορεί να έχει αποστασιοποιηθεί από τα κοινά ο κ. Βούγιας, δεν παύει όμως να ασχολείται διαρκώς και με τα αυτοδιοικητικά και με τα πολιτικά δρώμενα στην πόλη. Και ποτέ δεν έκρυψε τη φιλοδοξία του να γίνει μια μέρα δήμαρχος της Θεσσαλονίκης.

«Είναι νωρίς ακόμα», τονίζει, αφήνοντας το ενδεχόμενο να διεκδικήσει το δήμο Θεσσαλονίκης ορθάνοιχτο. Και μάλιστα –πέρα από το αστείο της ανάρτησης και το προφανές της προειδοποίησης- φαίνεται πως έχει σκεφτεί πολύ καλά το συγκεκριμένο βήμα.

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι «αν πρόκειται τελικά να διεκδικήσω εκ νέου το δήμο Θεσσαλονίκης θα το κάνω με μια δική μου υπερκομματική κίνηση. Στα πρότυπα του 1998, που η υποψηφιότητα πήγε πολύ καλά και ο κόσμος που μας εμπιστεύτηκε τότε μοιραζόταν ισόποσα σε όλα τα κόμματα από δεξιά μέχρι αριστερά».

Ο κ. Βούγιας τονίζει ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να επαναλάβει μια κομματική υποψηφιότητα όπως εκείνη του 2002, όταν όπως λέει «επειδή ακριβώς ήταν κομματική υποψηφιότητα δεν πήγα όπως θα ήθελα».

Συνεπώς, εφόσον τελικά πάρει τη μεγάλη απόφαση (έχει καιρό μπροστά του για να το σκεφτεί) η υποψηφιότητα θα έχει τα χαρακτηριστικά εκείνης του 1998 και –με δικά του λόγια- «θα είναι μια επανάληψη εκείνης της υποψηφιότητας με την προσθήκη της όποιας εμπειρίας και ωριμότητας απέκτησα στην πορεία των ετών. Εδώ και τέσσερα – πέντε χρόνια δεν εμπλέκομαι με κανένα κόμμα και δε θέλω να έχει μια ενδεχόμενη δική μου υποψηφιότητα στο δήμο τέτοια χαρακτηριστικά.  Θέλω να έχει το ύφος και το στιλ της καμπάνιας του 1998, προσαρμοσμένο βέβαια στα σημερινά δεδομένα».

Ο χρόνος μέχρι το 2019 είναι μεγάλος, όμως η κουβέντα –έστω και ως «προειδοποιητικό αστείο»- άνοιξε...