Skip to main content

Βούλτεψη: Τώρα ονομάζουν εταιρείες τα «κοράκια της καταστροφής»

Για τις ανάγκες της προπαγάνδας στο νομοσχέδιο στο νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα και αύριο, τα funds έχουν ονομαστεί ‘εταιρείες’, αναφέρει.

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα των «κόκκινων» δανείων ασκεί η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη, κατηγορώντας τους κυβερνώντες ότι κάνουν πράξη όσα μέχρι πρότινος κατήγγειλαν.

«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ‘κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη’ το εννοούσε: Μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και μετά τη συμφωνία με τους δανειστές στα υπόγεια του Χίλτον, τράπεζες και ιδιοκτησίες περνάνε κατευθείαν στα χέρια των ‘κερδοσκοπικών funds’, των περίφημων ‘κορακιών’, που συνήθιζαν να καταγγέλλουν», επισημαίνει η κ. Βούλτεψη.

Όπως αναφέρει η κ. Βούλτεψη, «για τις ανάγκες της προπαγάνδας, στο νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στην Επιτροπή και αύριο στην Ολομέλεια, όπως πάντα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, τα funds έχουν ονομαστεί ‘εταιρείες’».

«Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και σήμερα μιλά για ‘ανελέητο πόλεμο μονταζιέρας’ και ‘γαϊτανάκι παραπληροφόρησης’, υπενθυμίζουμε ότι το σύνθημα δεν ήταν ‘καμιά πρώτη κατοικία στα χέρια τραπεζίτη’. Αυτό που διακήρυσσαν ήταν ότι δεν θα επέτρεπαν να περάσει κανένα κόκκινο δάνειο στα περίφημα ‘funds’», συνεχίζει η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης της Ν.Δ., προσθέτοντας ότι η «προστασία από τα ‘κοράκια’ υπήρξε η σημαία του κ. Τσίπρα ήδη από το 2013 και κορυφώθηκε στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015».