Skip to main content

Ξανά πρόεδρος της FIFA ο Μπλάτερ, πάρα το οικονομικό σκάνδαλο

Με τον Πρίγκιπα Αλί μπιν αλ-Χουσεϊν να αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Σεπ Μπλάτερ επανεκλέγει στην προεδρία της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Το οικονομικό σκάνδαλο που ξέσπασε τις τελευταίες μέρες στη FIFA δεν πτόησε τον Σεπ Μπλάτερ, στην προσπάθειά του να επανεκλεγεί στην προεδρία της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο Ελβετός ποδοσφαιρικός παράγοντας θα διατηρήσει τη θέση του, καθώς ο Πρίγκηπας Αλί μπιν αλ-Χουσεϊν απέσυρε την υποψηφιότητά του μετά την πρώτη ψηφοφορία, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν 113-73, αναγνωρίζοντας την ήττα του.

«Σας υπόσχομαι πως στο τέλος αυτής της διαδρομής θα παραδώσω την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στο διάδοχό μου σε πολύ ισχυρή θέση. Δεν είμαι τέλειος, αλλά θα δουλέψουμε καλά όλοι μαζί. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη. Μαζί θα προχωρήσουμε, εμπρός FIFA», δήλωσε ο 79χρονος μετά τη θριαμβευτική επανεκλογή του.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Σεπ Μπλάτερ ανέλαβε για πρώτη φορά την προεδρία της FIFA το 1998 κι αυτή θα είναι η πέμπτη του θητεία, καθώς μεσολάβησαν οι εκλογικές νίκες του 2002, του 2007 και του 2011.