Skip to main content

Ζέρβας για πανηγυρισμούς οπαδών Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά: Οι εικόνες αυτές δεν τιμούν κανέναν

Την καταδίκη για τη μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί στηλίτευσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφερόμενος στη σημερινή μέρα της θλιβερής επετείου από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Διαβάστε - Πρόκληση: Οπαδοί του Ερντογάν πανηγυρίζουν την εκλογική νίκη μέσα στην Αγιά Σοφιά (video)

«Δεν μπορεί η Θεσσαλονίκη να μην κάνει σήμερα μια αποτίμηση αυτής της τραγικής απώλειας και τον πόνο για τα όσα συνέβησαν τους επόμενους αιώνες με τον αφανισμό του ελληνισμού στην Κωνσταντινούπολη. Και σήμερα θα πρέπει όλοι να στηλιτεύσουμε τη στάση των Τούρκων που έχουν μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί και εσχάτως σε χώρο εκλογικών πανηγυρισμών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας.

Αναφερόμενος μάλιστα στους χθεσινούς πανηγυρισμούς για τη νίκη Ερντογάν μέσα στο μνημείο, έκανε λόγο για «εικόνες και καταστάσεις που δεν τιμούν κανέναν, ούτε καν αυτούς τους ίδιους».

«Η βεβήλωση ενός παγκόσμιου μνημείου και όλα όσα αυτό συμβολίζει. Σαν δήμος Θεσσαλονίκης, σαν δημοτική αρχή ενώνουμε τη φωνή μας, τις δυνάμεις μας σε πρωτοβουλίες, ώστε να καταδικαστεί η μετατροπή του τόσο σημαντικού αυτού μνημείου για όλους μας για τον ελληνισμό, την ορθοδοξία και την ανθρωπότητα σε τζαμί», τόνισε.