Skip to main content

Ζέρβας: Αδικία για τον ΠΑΟΚ, χρειαζόμαστε ψυχραιμία

Παρέμβαση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Κωνσταντίνου Ζέρβα στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης για το θέμα του ΠΑΟΚ.

Παρέμβαση του Κωνσταντίνου Ζέρβα για τον ΠΑΟΚ πριν από λίγο στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Ο κ. Ζέρβας έκανε αναφορά στην ιστορία του ΠΑΟΚ σημειώνοντας ότι το σωματείο δεν είναι ιστορικό λόγω των πρωταθλημάτων που πήρε, ενώ συνιστά ψύχραιμη και νηφάλια αντιμετώπιση.

Ο κ. Ζέρβας είναι ο μόνος που αναφέρθηκε στο θέμα των ημερών, καθώς η προσωπική του εμπλοκή στο σωματείο δεν του επιτρέπει να το παραβλέψει. «Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει άλλωστε σ´αυτήν την οικογένεια», εξήγησε, με την τοποθέτησή του να έχει προσωπικό τόνο.

Ο κ. Ζέρβας χαρακτηρίζει όσα έγιναν «αδικία»: «Η αδικία που έγινε στον ΠΑΟΚ δεν ήταν στο χθεσινό αγώνα που δεν τελείωσε ποτέ ή στον αγώνα πριν από δυο βδομάδες που δεν άρχισε ποτέ! Η αδικία γίνεται στον ΠΑΟΚ από τότε που χιλιάδες πρόσφυγες στην πόλη αυτή έχτισαν και δημιούργησαν αυτό το μεγάλο σωματείο. Όταν άνθρωποι σαν το Χαραλαμπίδη τον Δημάδη, τον Βασίλη Ζέρβα, τον πατέρα μου, το Μυλωνά, το Σεργιαννίδη, τον Παντελάκη, το Βουλινό και πολλούς ακόμη έκαναν μια μεγάλη ομάδα. Όταν οι απλοί οπαδοί του με μόνο γνώμονα την αγάπη για την ομάδα έπαιρναν από ένα τούβλο, ένα σακί άμμο και πήγαιναν και έχτιζαν το γήπεδο της Τούμπας, όταν κάποιοι έφτιαξαν μια μεγάλη ομάδα, μεταξύ των οποίων ως εθελοντής και ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, κι όταν αντιλήφθηκε το αθλητικό κατεστημένο της Αθήνας ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί ν' αντιμετωπιστεί παρά μόνο με την αδικία, ιδρύθηκε το ΠΟΚ για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό από την Θεσσαλονίκη, από τον Βορρά από τότε υπάρχει αυτή η αδικία».

«Είμαι πολύ μικρός μπροστά στον μεγάλο κόσμο του ΠΑΟΚ να του πω αυτή τη δύσκολη στιγμή τι να κάνει», συνέχισε ο κ. Ζέρβας, «ξέρει εκείνος πολύ καλά. Ήξεραν πολύ καλά όλοι όσοι ήτανε κατά χιλιάδες στα δύο τόσο κρίσιμα παιχνίδια κι αυτοί προστάτευσαν την ομάδα. Ήξεραν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν τότε, ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν και σήμερα, με ψυχραιμία και περηφάνια. Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν έγινε μεγάλος από τις κατακτήσεις τίτλων και πρωταθλημάτων. Έγινε μεγάλος στη συνείδηση του κόσμου στον αριθμό των οπαδών εντός και εκτός Ελλάδας. πρωταγωνιστώντας, προσφέροντας το καλύτερο αθλητικό θέαμα, και αδικούμενος... Ο κόσμος του στηρίζει την ομάδα και προσφέρει πάντα το καλύτερο αυτό θα συνεχίσει να το κάνει. Και αν κάποιοι ήθελαν fair play και έντιμο πρωτάθλημα κι αθλητισμό θα το είχαν θεσμοθετήσει, θα τον είχαν πραγματοποιήσει εδώ και χρόνια!».