In order to fully operate this website you need to enable Javascript in your browser.
2015

Πλουσιότερη ύλη
ταχύτερη ενημέρωση
διαθέσιμη παντού.


Μας ζητήσατε μια πιο συναρπαστική εμπειρία ανάγνωσης και σας ακούσαμε. H νέα voria.gr είναι τώρα διαθέσιμη σε όλες τις συσκευές. Έτσι η αξιόπιστη ενημέρωση σας ακολουθεί παντού. Με περισσότερες και πιο πλούσιες ιστορίες, συνεχή ενημέρωση ειδήσεων και ταχύτερους χρόνους φόρτωσης.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΟΧΙ
ΑΠΛΑ ΝΕΑ

Ακολουθούμε τα γεγονότα σε βάθος

εξετάζοντας όλες τις πηγές και τις απόψεις

 • Η γνώμη σας μετράει  Εισάγουμε την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων μέσα από το σχολιασμό των άρθρων μας. Η γνώμη σας παίζει πλέον πρωταρχικό ρόλο στη διαμόρφωση και στην περαιτέρω ανάπτυξη της ιστορίας.

 • Βλέπουμε πέρα από τις κλασσικές κατηγορίες  Κρατήσαμε τη δομή των κατηγοριών από το προηγούμενο site μας και εισάγουμε επιπλέον τη δυνατότητα πλοήγησης μέσω εννοιών (#tags). Κάθε έννοια, κάθε πρόσωπο, κάθε γεγονός μπορεί να δημιουργεί αυτόνομες «υποκατηγορίες» και δικές του σελίδες. Με αυτό τον τρόπο ανακαλύπτετε εσείς το θέμα που θέλετε να διαβάσετε, ανεξάρτητα από τη γενική κατηγορία στην οποία ανήκει.

 • Σχεδιασμένο με γνώμονα την διατήρηση της εμπειρίας σε κάθε συσκευή  Αν και ο όρος «διαθέσιμο παντού» ακούγεται πολύ τον τελευταίο καιρό, εμείς αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε στη διατήρηση της αναγνωστικής εμπειρίας σε κάθε συσκευή δημιουργώντας ξεχωριστά συστήματα πλοήγησης βάσει του μέσου που χρησιμοποιείτε. Έτσι δεν εξετάσαμε μόνο το πώς διαβάζετε τα νέα σας από το κινητό αλλά δώσαμε σημασία ακόμα και στο μέγεθος της οθόνης προκειμένου όλες οι απαραίτητες λειτουργίες να βρίσκονται δίπλα σας.

 • Τα γεγονότα παίρνουν τον χώρο που τους ανήκουν  Συχνά, όπως θα διαπιστώσατε, η κεντρική σελίδα του site θα αλλάζει μορφή προκειμένου να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει ένα ειδικό γεγονός ή μια ειδική ημέρα. Έτσι με αυτό τον τρόπο θα είστε σίγουροι ότι δεν θα χάσετε την είδηση που σας ενδιαφέρει, ενώ παράλληλα το γεγονός αποκτά τη δική του δυναμική κερδίζοντας περισσότερο χώρο στην οθόνη σας.

 • Χρονολόγιο. Η κάθε είδηση από την αρχή έως το τέλος  Πολλές φορές θέλετε να είστε σε θέση να παρακολουθείτε μια είδηση, η οποία εξελίσσεται σε πραγματικό χρόνο από την αρχή της ημέρας έως το τέλος της. Με τον μηχανισμό αυτό είστε σε θέση να βλέπετε τις ενημερώσεις που συμβαίνουν σε ένα γεγονός κάτω από έναν ενιαίο τίτλο και να παρακολουθείτε τη ροή των εξελίξεων.

 • Storystreams. Πολλά γεγονότα ένα θέμα  Η ηλεκτρονική δημοσιογραφία δεν μπορεί να μένει στατική σε στενά όρια κατηγοριών. Για αυτό οι συντάκτες μας έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν θέματα, τα οποία απαρτίζονται από άρθρα τα οποία ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες αλλά εμπλέκονται μεταξύ τους. Με αυτό τον τρόπο διαβάζετε το γεγονός σφαιρικά παίρνοντας ενημέρωση από όλες τις πλευρές.

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ PIXELS

Αθανασία Μπίδιου

Αρχισυντάκτρια

Απόφοιτος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάστηκε από το 1997 στην έντυπη δημοσιογραφία με κυριότερους σταθμούς το οικονομικό-επιχειρηματικό ρεπορτάζ στις εφημερίδες Μακεδονία και ΚΕΡΔΟΣ. Για λίγα χρόνια βρέθηκε και πίσω από το μικρόφωνο στο οικονομικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης ΧΡΗΜΑ FM. Mέλος της ομάδας της Voria.gr από τα πρώτα βήματα της ηλεκτρονικής εφημερίδας.

Γιώργος Χατζηλίδης

Αρχισυντάκτης

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Δημοσιογραφία, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Cardiff University. Συμμετείχε στην ερευνητική ομάδα του International News Safety Institute που, σε συνεργασία με το BBC, πραγματοποίησε την πρώτη ολοκληρωμένη διεθνή καταγραφή των θανάτων των δημοσιογράφων για λόγους που έχουν σχέση με την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. Ξεκίνησε να δημοσιογραφεί στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» και από το 2007 είναι συνεργάτης της εφημερίδας «Ναυτεμπορική», στο οικονομικό, επιχειρηματικό και πολιτικό ρεπορτάζ. Αποτελεί μέλος της Voria.gr από τα πρώτα της βήματα στο διαδίκτυο.

Άννη Καρολίδου

Oικονομικό /
Επιχειρηματικό ρεπορτάζ

Κάτοχος Διεθνούς Διπλώματος Δημοσιογραφίας - Νational Council for the Training of Journalists, Great Britain. Από το Δεκέμβριο του 1987 και μέχρι το 1994, οικονομική συντάκτης στην εφημερίδα «Μακεδονία» . Στη συνέχεια για 17 χρόνια ρεπόρτερ στο Γραφείο Θεσσαλονίκης της οικονομικής εφημερίδας ‘Ναυτεμπορική’. Συνεργάτης της οικονομικής εκπομπής «Προστιθέμενη Αξία», της ΕΡΤ 3 στη περίοδο 1994-1998. Συνεργάσθηκε με τις ειδικές εκδόσεις « Επιλογή», «Βιομηχανική Επιθεώρηση», «Self Service» και «Εpsilon 7».

Τάσος Τασιούλας

Πολιτικό ρεπορτάζ

Σπούδασε δημοσιογραφία στο North College στη Θεσσαλονίκη (1992) και στη σχολή Πολιτικών Έργων Υποδομής στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (1994). Εργάστηκε ως ρεπόρτερ στις εφημερίδες «Ελληνικός Βορράς» (1989-1998), «Απογευματινή» (1992-1994), «Βόρεια Ελλάδα» του ομίλου της «Καθημερινής» (1995-1996), «Εξουσία» (1996-1998) και «Αγγελιοφόρος» (1999-2013). Υπήρξε προϊστάμενος ρεπορτάζ στις εφημερίδες «Μακεδονία», «Μακεδονία της Κυριακής» και «Θεσσαλονίκη» (1998-1999). Εργάστηκε επίσης ως ρεπόρτερ στους τηλεοπτικούς σταθμούς «New Channel» (1992) και ΕΡΤ3 (1996-1998), ενώ την περίοδο 1992-1994 ανέλαβε τη σύνταξη και παρουσίαση δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών στην «TV Μακεδονία». Εργάστηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός ενημερωτικών εκπομπών και συντάκτης – εκφωνητής δελτίων ειδήσεων στο «Ράδιο Μακεδονία – Κανάλι 1» (1992-1994) και στον «Alpha» (1998-1999), ενώ ήταν ανταποκριτής του ραδιοφωνικού σταθμού «Planet» στη Θεσσαλονίκη (1996-1998). Από το 2012 είναι πολιτικός ρεπόρτερ στη Voria.gr, ενώ έχει διδάξει ρεπορτάζ και κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας στο «ΙΕΚ Ξυνή» (2012).

Κάτια Γερακαρίτου

Ρεπορτάζ τοπικής αυτοδιοίκησης /
Ελεύθερο

Ξεκίνησε στο χώρο της δημοσιογραφίας από το 2000 και έχει εργαστεί σε τοπικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης. Ασχολείται κυρίως με θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι μέλος της ομάδας της Voria.gr από το 2010.

Γιώργος Μητράκης

Αρθρογράφος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου εξακολουθεί να διαμένει, στη δεκαετία του 1960. Ξεκίνησε την ενασχόληση του με τη δημοσιογραφία στη δεκαετία του 1980, αρχικά στην κρατική ραδιοφωνία κι εν συνεχεία στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό «Ι.Κ. Βελλίδη». Βασικό του αντικείμενο είναι το οικονομικό και το επιχειρηματικό ρεπορτάζ. Έχει δουλέψει στις εφημερίδες «Θεσσαλονίκη», «Εξουσία», «Επενδυτής», «Αγγελιοφόρος», «Κόσμος του Επενδυτή», «Επένδυση», «Παραπολιτικά».

Πασχάλης Μεντίζης

Γεννήθηκε στις 16 Απριλίου του 1984 στην Καβάλα, ζώντας στο Παλαιοχώρι τα περισσότερα από τα παιδικά του χρόνια. Στη Θεσσαλονίκη, όπου μετοίκησε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του. Σπούδασε στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μολονότι ξεκίνησε με αριθμούς, τελικώς τον κέρδισαν τα γράμματα, πραγματοποιώντας τη μεταστροφή στη δημοσιογραφία την τελευταία διετία. Το ίδιο συνέβη και με το αντικείμενο σ' αυτή, καθώς, αν και ξεκίνησε ως αθλητικός συντάκτης, πλέον η ενασχόλησή του με το επάγγελμα επεκτείνεται και στο ελεύθερο ρεπορτάζ.

Αλεξία Καλαϊτζή

Ρεπορτάζ πόλης

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην οικονομία και την πολιτική στα Βαλκάνια. Έχει συνεργαστεί με το ραδιόφωνο της Deutsche Welle ενώ ρεπορτάζ της έχουν εμφανιστεί στο Radio Free Europe, το VICE και το περιοδικό New Internationalist. Έχει εργαστεί ακόμα για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εφημερίδα «Μακεδονία». Αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας της voria.gr από το 2016.

Γιάννης Λέκκας

Γεννήθηκε στα τέλη των 80’s στη Θεσσαλονίκη, όπου εξακολούθησε να ζει για τα επόμενα 30 χρόνια. Αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Εργάστηκε ως ρεπόρτερ στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» και στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ-3, 102 FM και 95,8 FM. Ασχολήθηκε με το κοινωνικό, το πολιτιστικό και το ελεύθερο ρεπορτάζ. Μέλος της Voria.gr από τις αρχές του 2017.

Βάσια Μπάρμπα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Σπούδασε Δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε να εργάζεται δημοσιογραφικά το 2012. Έχει εργαστεί σε τοπικές δημοσιογραφικές ιστοσελίδες και webradio της πόλης, καθώς και στην τηλεόραση της ΕΡΤ3. Ασχολείται με το ελεύθερο ρεπορτάζ.

Βλάσης Καμπάνης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από το Τμήμα Αθλητικής Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ Ακμή. Ξεκίνησε στο χώρο της δημοσιογραφίας από το 2015 και αποτελεί μέλος της Voria.gr από το 2016. Ασχολείται κατά κύριο λόγο με το αθλητικό ρεπορτάζ.

Σοφία Παπαμαυρουδή

Απόφοιτος δημοσιογραφίας και γέννημα θρέμμα Θεσσαλονίκης. Το 2012 ξεκίνησε στο χώρο της δημοσιογραφίας και έχει εργαστεί σε τοπικές ηλεκτρονικές καθώς και έντυπες εφημερίδες της συμπρωτεύουσας. Ασχολείται κυρίως με το εκπαιδευτικό, αλλά και με το ελεύθερο.