Skip to main content

Ήττα η αναγνώριση της πΓΔΜ από τη Συρία

Ως ήττα της ελληνικής διπλωματίας χαρακτήρισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος την αναγνώριση της ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από τη Συρία.
Ως ήττα της ελληνικής διπλωματίας χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, την αναγνώριση της πΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από τη Συρία, αποτέλεσμα συμφωνίας που υπεγράφη στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο κ. Αβραμόπουλος στέκεται ιδιαίτερα στο γεγονός της αναγνώρισης της πΓΔΜ από τη Συρία, «που διαχρονικά στηρίζει τις ελληνικές θέσεις και μία περίοδο, κατά την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντάται στη Νέα Υόρκη με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, επιχειρώντας να προωθήσει, μεταξύ άλλων, λύση στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων».

«Η εξωτερική πολιτική δεν είναι μόνο διεθνείς δημόσιες σχέσεις και επικοινωνία, δεν είναι εντυπώσεις. Αναρωτιέται κανείς, πώς η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει διαμεσολαβητικούς ρόλους, όταν δεν είναι σε θέση να προασπιστεί τον εαυτό της», καταλήγει.