Skip to main content

18.000 δρομείς στην αφετηρία του 11oυ Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης - ZeniΘ

Ο παγκόσμιος χαρακτήρας της φετινής διοργάνωσης αποτυπώνεται μέσα από την παρουσία δρομέων από 61 χώρες και πέντε ηπείρους

Η στιγμή για το μεγαλύτερο νυχτερινό πάρτυ δρόμου έφτασε! Η Θεσσαλονίκη είναι έτοιμη να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία σε περίπου 18.000 δρομείς από 61 χώρες, οι οποίοι θα δώσουν ζωή στον 11ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης - ZeniΘ, το βράδυ του Σαββάτου 21 Οκτωβρίου, μέσα από την συμμετοχή τους στους τέσσερις δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος, αλλά και στις εορταστικές παράλληλες εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν αμέσως μετά!

Η διάθεση των τελευταίων θέσεων για τον «Νυχτερινό» συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς στο Κέντρο Εγγραφών, στο Περίπτερο 2 της ΔΕΘ-HELEXPO (ώρες λειτουργίας Παρασκευή 20/10: 10:00-19:00, Σάββατο 21/10: 10:00-13:00), με σειρά προτεραιότητας και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Ο παγκόσμιος χαρακτήρας της φετινής διοργάνωσης αποτυπώνεται μέσα από την παρουσία δρομέων από 61 χώρες και πέντε ηπείρους, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού, με συμμετέχοντες ακόμα και από μακρινά μέρη όπως το Νεπάλ, η Νικαράγουα, το Περού και η Νέα Ζηλανδία!

Πέρα από τα εντυπωσιακά μεγέθη συμμετοχών, στη διοργάνωση θα λάμψουν αρκετοί πρωταθλητές, που υπόσχονται δυνατές μάχες και σπουδαίες επιδόσεις.

Στον Ημιμαραθώνιο των 21,1 χλμ., τη νίκη στην κατηγορία ανδρών θα διεκδικήσουν μεταξύ άλλων ο θριαμβευτής του 2013 και του 2022 Μιχάλης Παρμάκης, ο πολυνίκης στον αγώνα των 5.000μ. Ιάσων Ιωαννίδης, ο νικητής του 2019 Θεόδωρος Αναγνώστου, ο Γιάννης Κρέκας, ο Κύπριος Γιάννης Αρέστη, o Παναγιώτης Μπουρίκας, ο Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου και ο Αλέξανδρος Σουκούλης.

 Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον και έντονος ανταγωνισμός αναμένεται στις γυναίκες, όπου στην αφετηρία θα βρεθούν πρωταθλήτριες όπως η Σόνια Τσεκίνι, νικήτρια το 2015 και 2016, που αποτελεί πάντοτε φωτεινό παράδειγμα θέλησης, η Αναστασία Μαρινάκου, η Ματίνα Νούλα, η Ειρήνη Μιχάλα, η Βίκυ Καραγεωργάκη (νικήτρια το 2012), η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου και η Άννα Βασιλείου.

Στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000 μ. θα πάρουν μέρος σπουδαίοι αθλητές όπως ο περσινός νικητής Μάριος Αναγνώστου, ο Κύπριος Ανδρέας Μισάρα Γιακουμή, η Ντενίσα Μπάλλα, η Θεοδώρα Καρυάτη κα.

Στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. που έχει και την πολυπληθέστερη συμμετοχή, τη διάκριση θα κυνηγήσουν ο κάτοχος του τίτλου στους άνδρες Γιώργος Σταμούλης, ο Ορφέας Ιωάννου, η ομογενής Μελίσα-Έλενα Αναστασάκης και η Βασιλική Καλλιμογιάννη, που κατέκτησαν πέρσι τις δύο πρώτες θέσεις στην κατηγορία γυναικών. Παράλληλα, αναμένουμε να δούμε και τη Σόνια Τσεκίνι να τρέχει στα 5.000 μ. μετά τη συμμετοχή της στον Ημιμαραθώνιο, ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συμμετοχή της πρωταθλήτριας των 100 μ. Πολυνίκης Εμμανουηλίδου.

Το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα θα στείλουν μέσα από την προσπάθειά τους ο Παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς και ο αθλητής με αναπηρία Διογένης Τσώνης που θα τρέξουν στον Ημιμαραθώνιο με χειρήλατα αγωνιστικά αμαξίδια, καθώς και δρομείς που θα αγωνιστούν συνοδεύοντας συρόμενο αμαξίδιο, όπως η ομάδα της Αθήνας «Τρέξε Μαζί Μου» με πέντε αμαξίδια και η ομάδα της Θεσσαλονίκης "Never Give Up" με τρία αμαξίδια, καθώς επίσης και τρεις ακόμη ανάλογες μεμονωμένες συμμετοχές, προσφέροντας σε ισάριθμους ανθρώπους με αναπηρία τη χαρά της συμμετοχής.

Με τα δικά τους running teams θα τρέξουν αρκετοί από τους συνολικά 84 υποστηριζόμενους φορείς κοινωνικής προσφοράς, οι οποίοι υποστηρίζουν αλλά και υποστηρίζονται από το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της διοργάνωσης. Επιπλέον, χορηγοί της διοργάνωσης θα προβούν σε ανάλογες ενέργειες κοινωνικής ευθύνης, υποστηρίζοντας τους Φορείς της επιλογής τους. Παράλληλα στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής ευθύνης θα διεξαχθεί ανακύκλωση όλων των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν από τη διοργάνωση, καθώς έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα του 11ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης - ZeniΘ έχει ως εξής:

Ώρα 18:00: Εκκίνηση Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. από τον Λευκό Πύργο.

Ώρα 18:05: Εκκίνηση Δρόμου Ενός Μιλίου από την οδο Ναυάρχου Κουντουριώτου (Πύλη ΟΛΘ).

Ώρα 19:30: Εκκίνηση Ημιμαραθωνίου Δρόμου από την Πλατεία Ελευθερίας.

Ώρα 21:30: Εκκίνηση Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Κοινό σημείο τερματισμού για όλους τους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος θα είναι στο ύψος της πλατείας του Αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Μετά το τέλος του αγωνιστικού προγράμματος θα ακολουθήσει το Half Marathon Night Party προς τιμήν των δρομέων, των συνοδών και των θεατών, καθώς και ο Νυχτερινός Σκακιστικός Μαραθώνιος.

Ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης - ZeniΘ θα έχει ζωντανή κάλυψη από τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης - TV100, τηλεοπτικά αλλά και διαδικτυακά μέσω του https://fm100.gr/live/tv100.

Ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης αποτελεί τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS και οι διαδρομές των δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος φέρουν την επίσημη πιστοποίηση World Athletics. Διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη θεσμική υποστήριξη της ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, καθώς και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρει. Τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης), του Υφυπουργείου Αθλητισμού - Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού - Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα τελείται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, καθώς και από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων, όπως φαίνεται στον επίσημο δικτυακό τόπο www.thesshalfmarathon.org.