Skip to main content

Αβγά Αγγελοχωρίου: Από το τιμόνι και τα… χιλιόμετρα στην πτηνοτροφία

Ο Δημήτρης Σταυριανίδης προετοιμάζει στο Αγγελοχώρι τις εγκαταστάσεις της μονάδας του που θα έχει δυναμικότητα 950 αβγών ελευθέρας βοσκής ημερησίως

Ονειρεύτηκε τη δημιουργία μιας μικρής πτηνοτροφικής μονάδας στο Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης, θέλοντας να βρίσκεται πιο κοντά στην οικογένειά του, αφού είχε γράψει πρώτα πολλά χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι ως επαγγελματίας οδηγός. Και το όνειρό του φαίνεται πως μέχρι το καλοκαίρι θα γίνει πραγματικότητα, αφού ο 33χρονος Δημήτρης Σταυριανίδης βρίσκεται ήδη στη διαδικασία προετοιμασίας των εγκαταστάσεων της «Αβγά Αγγελοχωρίου», που θα φιλοξενεί 1.000 όρνιθες και θα έχει δυναμικότητα 950 αβγών ελευθέρας βοσκής ημερησίως.

Για την ώρα ο Δημήτρης Σταυριανίδης εργάζεται στο ΚΤΕΛ Σερρών, μελετά όμως εντατικά για να υποστηρίξει την καινούρια του ιδιότητα ως μικρός παραγωγός-πτηνοτρόφος. Στα σχέδιά του σημαντικός αρωγός στάθηκε, όπως λέει στη Voria, ο οργανισμός The People’s Trust, που συμμερίστηκε το όνειρό του και του παρείχε την απαιτούμενη οικονομική υποστήριξη, για να προχωρήσει και να το υλοποιήσει. «Έψαξα, ρώτησα, έκανα την έρευνά μου, μελέτησα, εκπαιδεύτηκα και είμαι πλέον έτοιμος να αφοσιωθώ στη νέα μου δραστηριότητα με μεγάλη ανυπομονησία γι’ αυτό το καινούριο κεφάλαιο της ζωής μου που ξεκινά» εξηγεί.

Ο Δημήτρης Σταυριανίδης εργαζόταν επί μία επταετία ως οδηγός σε τουριστικά λεωφορεία, με πολλά ταξίδια στο εξωτερικό, σκεφτόταν όμως συνεχώς πώς θα μπορούσε να περιορίσει τον χρόνο που θα βρισκόταν μακριά από τη γυναίκα του, δημιουργώντας και τις προϋποθέσεις για να μεγαλώσει την οικογένειά του. Έτσι, ορμώμενος αρχικά από την εμπειρία του πατέρα του, ο οποίος ασχολούνταν περισσότερο ερασιτεχνικά με τα πτηνά, από κότες, πάπιες και χήνες μέχρι ορτύκια, αλλά και θέλοντας να αξιοποιήσει ένα κτήμα 1.200 τ.μ. στο Αγγελοχώρι, έκανε την απαιτούμενη έρευνα αγοράς για τα προσδοκώμενα οφέλη μιας τέτοιας κίνησης και πήρε την απόφαση να δημιουργήσει τη δική του μικρή πτηνοτροφική μονάδα. Επέλεξε μάλιστα τα αβγά του να είναι ελευθέρας βοσκής, για να βλέπει, όπως λέει, τις κότες του να είναι ελεύθερες και να μην περιορίζονται. Στόχος του είναι να προμηθεύει σε πρώτη φάση τις λαϊκές αγορές. Οι ταΐστρες έχουν ήδη τοποθετηθεί στον χώρο και οι εργασίες για την ολοκλήρωσή του τρέχουν με ταχείς ρυθμούς. «Μέχρι το καλοκαίρι η πτηνοτροφική μονάδα θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει. Είναι μια νέα εμπειρία για μένα, την οποία με βοήθησε να ζήσω το The People´s Trust» σημειώνει ο Δημήτρης Σταυριανίδης, που πέρα από τα… γεννητούρια που θα έχει σε λίγους μήνες με τη νέα του πτηνοτροφική επιχείρηση, πριν από λίγες ημέρες είχε και κανονικά γεννητούρια, αφού έγινε για πρώτη φορά πατέρας.