Skip to main content

Αβραμόπουλος: Ιστορικής σημασίας το 8ο συνέδριο

Ιστορικής σημασίας χαρακτήρισε το 8ο συνέδριο της ΝΔ ο πρόεδρος της οργανωτικής του επιτροπής Δημήτρης Αβραμόπουλος και πρόσθεσε ότι η επόμενη μέρα θα φέρει μια καινούργια ΝΔ.
Ιστορικής σημασίας χαρακτήρισε το 8ο συνέδριο της ΝΔ ο πρόεδρος της οργανωτικής του επιτροπής Δημήτρης Αβραμόπουλος και πρόσθεσε ότι η επόμενη μέρα θα φέρει μια καινούργια ΝΔ.

Με το συνέδριο, είπε ο κ Αβραμόπουλος, κορυφώνεται η πορεία ευθύνης και προοπτικής της ΝΔ.

Η επόμενη μέρα θα βρει την ΝΔ με ξεκάθαρη ιδεολογία, τον κοινωνικό φιλελευθερισμό μακριά από παθογένειες και στρεβλώσεις του παρελθόντος, που απομάκρυναν ακόμη και παραδοσιακούς ψηφοφόρους.

«Με πυλώνα τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, κάνουμε την αμφίπλευρη διεύρυνση, οικοδομούμε τη μεγάλη κεντροδεξιά που εκτείνεται από τις παρυφές της δημοκρατική αριστεράς μέχρι τις παρυφές της δημοκρατικής δεξιάς», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Είναι ξεκάθαρες οι ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις του κόμματος, είπε ακόμη ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε ότι το κόμμα με το συνέδριο επανασυνδέεται με την ιστορία της παράταξης.

Στόχος είναι να καταστήσουμε πάλι την ΝΔ ελκυστική και αξιόπιστη πρόταση, ανέφερε ο πρώην υπουργός.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις διευκρίνισε ότι η ΝΔ απορρίπτει τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό και σέβεται τις κοινωνικές κατακτήσεις και το κοινωνικό κράτος.

Σε ερώτηση για το εάν φοβάται κατά την διάρκεια του συνεδρίου αποχωρήσεις δυσαρεστημένων στελεχών, ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε ότι «το συνέδριο δεν προσφέρεται για σόου» και πρόσθεσε ότι τα κόμματα είναι εθελοντικές ενώσεις προσώπων και κανείς δεν βρίσκεται σε αυτά με το ζόρι.

Είπε ακόμη ότι έχουν κληθεί να παραστούν όλα τα κόμματα, αλλά δεν προβλέπονται χαιρετισμοί εκπροσώπων.

Τέλος, σε ερώτηση για το εάν θα είναι αντιπρόεδρος μετά το συνέδριο, απάντησε λέγοντας ότι «δεν έτρεχα ποτέ πίσω από θέσεις και αξιώματα, είμαι στη διάθεση του κόμματος και για να γίνει η ΝΔ αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης».