Skip to main content

Αχώριστοι Καραμανλής και Τζιτζικώστας στη Θεσσαλονίκη

Η selfie του πρώην πρωθυπουργού με τον περιφερειάρχη, οι αναφορές, η περιοδεία και το δείπνο, με συμβολισμούς και πολιτικό νόημα…

Αχώριστοι ήταν Κώστας Καραμανλής και Απόστολος Τζιτζικώστας στην τριήμερη παρουσία του πρώην πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα οι δυο τους σε μια στιγμή χαλάρωσης, χτες το βράδυ σε εστιατόριο στο Χορτιάτη, μακριά από τον πολύ κόσμο, έβγαλαν και την… παραδοσιακή selfie, που ανέβασε στα social media ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Η φωτογραφία είναι από το δείπνο στενών φίλων του κ. Καραμανλή μεταξύ των οποίων ο κ. Τζιτζικώστας, ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο Παντελής Τσακίρης, ο Γιάννης Ταχματζίδης, ο Τάσος Σπηλιόπουλος, ο Θωμάς Βράνος, ο Μιχάλης Γεράνης, ο Βάκης Φραντζής και η Ελένη Φύκα.

Είχε προηγηθεί η παρουσία Τζιτζικώστα στην επίσκεψη Καραμανλή στον πεζόδρομο Καλαμαριάς και ένας καφές που δεν μπόρεσαν να πιουν.

Και μια μέρα πριν εντύπωση είχε προκαλέσει η απόφαση του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Τάσου Σπηλιόπουλου, να είναι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρώτος που θα προλογίσει τον Κώστα Καραμανλή στη μεγάλη εκδήλωση της ΝΔ για την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών της στην Α’ και Β’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Όπως εντύπωση προκάλεσε που και ο μόνος στον οποίο αναφέρθηκε ονομαστικά ο κ. Καραμανλής ήταν ο κ. Τζιτζικώστας (και φυσικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης), στην ομιλία του. Αν κάποιος αναλογιστεί τι πέτυχε στις περιφερειακές εκλογές ο κ. Τζιτζικώστας πάντως θα του φαινόταν φυσιολογικό. Στην Κεντρική Μακεδονία το 62,03% είναι εντυπωσιακό. Ακόμη πιο εντυπωσιακός όμως είναι ο αριθμός όσων τον ψήφισαν για περιφερειάρχη. Μιλάμε για 571.000 ψηφοδέλτια. Και για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, στην κάλπη των ευρωεκλογών στην Κεντρική Μακεδονία η ΝΔ συγκέντρωσε 328.174 ψηφοδέλτια κι ο ΣΥΡΙΖΑ 187.424. Ο Τζιτζικώστας πήρε όσα ψηφοδέλτια πήραν μαζί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ…