Skip to main content

Αδιανόητες εικόνες στο Σωτήριο Λάρισας: Απεγκλώβισαν κόσμο με τρακτέρ και καρότσα (vid)

Τέλος στην αγωνία 80 ατόμων που παρέμειναν εγκλωβισμένα στα νερά για αρκετές ώρες

Εικόνες που κόβουν την ανάσα έρχονται από το Σωτήριο της Λάρισας το οποίο πλημμύρισε μετά τα έντονα φαινόμενα της κακοκαιρίας Daniel.

Συνολικά 80 άτομα πέρασαν σχεδόν μία μέρα υπό άθλιες συνθήκες και εν τέλει σώθηκαν χάρη στην πρωτοβουλία ενός ιδιώτη να τους μεταφέρει σε διπλανό χωριό με τρακτέρ πάνω σε καρότσα.

Μόλις η κακοκαιρία ξεκίνησε να δείχνει τις άγριες διαθέσεις της και η περιοχή ξεκίνησε να πλημμυρίζει, οι κάτοικοι, περίπου 80 στον αριθμό και κατά κύριο λόγο ηλικιωμένοι και παιδιά, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους τα οποία είναι ισόγεια και μετέβησαν στο διώροφο κτήριο της κοινότητας, το οποίο ωστόσο δεν είχε τις υποδομές για να φιλοξενήσει κόσμο.

Οι εγκλωβισμένοι κάτοικοι διανυκτέρευσαν εκεί δίχως νερό και φαγητό και με πρωτοβουλία ενός πολίτη από διπλανό χωριό τους μετέφεραν κουβέρτες και φαγητό. Το ίδιο βράδυ άνδρες της 5ης ΕΜΑΚ με βάρκες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ορισμένους, ωστόσο δεκάδες έμειναν πίσω.

Την επόμενη ημέρα επίσης ένας πολίτης χρησιμοποιώντας τρακτέρ τους μετέφερε κρουασάν το οποίο ωστόσο δεν ήταν αρκετό για το πλήθος των ατόμων, ενώ αργότερα ένας ακόμη πολίτης με αγροτικό όχημα επιχείρησε την μεταφορά τους πάνω στην καρότσα στο χωριό Αρμένιο.