Skip to main content

Άδικη ήττα για τον Άρη από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ - Οργή για τα λάθη του Διαμαντόπουλου (vid)

Ο Άρης ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα από την ΑΕΚ αλλά πλήρωσε την αστοχία του αλλά και τα διαιτητικά λάθη του Διαμαντόπουλου

Ο Άρης ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα από την ΑΕΚ αλλά πλήρωσε την αστοχία του αλλά και τα διαιτητικά λάθη του Διαμαντόπουλου, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1.

Το σκορ ημιχρόνου (2-0) είναι μία μαγική εικόνα, η οποία διαμορφώθηκε από τις επεμβάσεις του Τσίτσαν Στάνκοβιτς αλλά και την υπόδειξη πέναλντι για την οποία φωνάζει ο Άρης, όπως και για τη μη αποβολή του Ρότα με δεύτερη κίτρινη.

Ο Αυστριακός γκολκίπερ έδειξε ξανά την κλάση του σε σουτ του Μπερτόγλιο και του Ματέο Γκαρσία, ενώ «διασώθηκε» από το δοκάρι στην κεφαλιά του Μπράμπετς στο 23΄. Στην... απέναντι εστία, οι παίκτες του Άρη επέτρεψαν στο Σίμο Μήτογλου να σκοράρει εντελώς ανενόχλητος με απευθείας σουτ μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου στο 16'. Ο 'Αρης δεν πτοήθηκε και συνέχισε να έχει την υπεροχή μέσα στο γήπεδο, όμως στο 37΄ έγινε η επίμαχη φάση με την υπόδειξη του πέναλντι. Ο Μάνταλος ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 2-0.

Ο Άρης πήρε τους χώρους που του άφησε η ΑΕΚ, όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρία μέχρι που άλλαξαν τα δεδομένα στο 71'. Ο Μήτογλου αποβλήθηκε όταν ανέτρεψε τον Καμαρά στερώντας του προφανή ευκαιρία για γκολ και αμέσως μετά ο Άρης μείωσε. Στο 74΄ από τη σέντρα του Σούντγκρεν ο Ματέο Γκαρσία με κεφαλιά έγραψε το 2-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Στο 76΄ οι κιτρινόμαυροι άγγιξαν την ισοφάριση, αλλά ο Μισελέν απομάκρυνε πάνω στη γραμμή τη μπάλα μετά από προσπάθεια του Εντιαγέ.

Η κυριαρχία των κιτρινόμαυρων ήταν απόλυτη στο β΄ ημίχρονο, ενώ συνολικά οι τελικές προσπάθειές τους ήταν 20 έναντι μόλις 5 της ΑΕΚ. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να ολοκληρώσουν το come back. Η Ένωση κράτησε το 2-1 με τον Στάνκοβιτς να δικαιούται τον τίτλο του πολυτμότερου, αλλά και τον Σάσα να χάνει γκολ που δεν... χάνεται στο 90+8΄!

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).

Κίτρινες: Ρότα, Σιμόες, Τζαβέλλας, Βράνιες - Φαμπιάνο, Τζέγκο, Καμαρά, Ιτούρμπε

Κόκκινη: Μήτογλου (71΄)

AΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Ρότα (26΄ Μισελέν), Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμόες, Σιμάνσκι (77΄ Τζαβέλλας), Τάνκοβιτς (60΄ Λιβάι Γκαρσία), Μάνταλος (60΄ Λε Ταλέκ), Τσούμπερ, Ανσαριφάρντ (77΄ Αραούχο)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Τζέγκο (61΄ Σάσα), Εντιαγέ (77΄ Ιτούρμπε), Ματέο Γκρασία, Γκάμα (61΄ Μαντσίνι), Μπερτόγλιο (88΄ Χαϊροβιτς), Καμαρά