Skip to main content

Αεροδρόμιο της Μίκρας αποκάλεσε το «Μακεδονία» ο Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα ελέγχει με το ραντάρ του αεροδρομίου της Μίκρας τον εναέριο χώρο της γειτονικής χώρας.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Ζόραν Ζάεφ σήμερα στα Σκόπια αναφέρθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» αποκαλώντας το «αεροδρόμιο της Μίκρας».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός μιλώντας για την αμυντική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών επισήμανε ότι η Ελλάδα θα επιτηρεί τον εναέριο χώρο ενώ η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα ελέγχει «με το ραντάρ του αεροδρομίου της Μίκρας» (σσ: το ραντάρ βρίσκεται στη δημοτική ενότητα Περαίας).

Η παραπάνω αναφορά προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στα social media καθώς πολλοί δεν την εξέλαβαν ως ένα εκ παραδρομής λάθος αλλά μια προαναγγελία για την αλλαγής του ονόματος του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, κάτι που βέβαια μέχρι τώρα δεν προκύπτει από άλλη επίσημη ή ανεπίσημη αναφορά της ελληνικής κυβέρνησης ούτε προβλέπεται στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σημειώνεται πως το αεροδρόμιο λεγόταν «αεροδρόμιο της Μίκρας» μέχρι το 1992 οπότε και άλλαξε σε «αεροδρόμιο Μακεδονία» ή ολογράφως  Διεθνής Κρατικός Αερολιμένας Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».

Ακούστε τη δήλωση στο 52.00