Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020
x

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΥΠΟ ΤΟ ΡΙΑΝΤ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ

Επίθεση εναντίον στρατιωτικών στόχων στη Σαναά εξαπέλυσε το βράδυ της Δευτέρας η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας

Επίθεση εναντίον στρατιωτικών στόχων στη Σαναά, την πρωτεύουσα της Υεμένης η οποία ελέγχεται από το σιιτικό κίνημα των Χούθι, εξαπέλυσε η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, όπως μετέδωσε η σαουδαραβική κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η συμμαχία προτρέπει τους αμάχους να μείνουν μακριά από τις περιοχές οι οποίες στοχοθετούνται.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μασίρα, που ελέγχεται από τους σιίτες αντάρτες, μετέδωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι σημειώθηκαν τουλάχιστον έξι αεροπορικοί βομβαρδισμοί της συμμαχίας υπό το Ριάντ, σημειώνοντας πως τα πλήγματα συνεχίζονταν.

Τα μαχητικά εξαπέλυσαν βομβαρδισμούς σε αντίποινα για την επίθεση των Χούθι, που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, εναντίον πετρελαιοπηγής στο ανατολικό τμήμα του σουνιτικού βασιλείου, μετέδωσε το σαουδαραβικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA. Κατά το ίδιο πρακτορείο υπήρξαν επίσης πέντε πλήγματα στη βόρεια επαρχία Σαάντα, τα οποία είχαν αποτέλεσμα να καταστραφούν κέντρα διοίκησης και να σκοτωθούν και να τραυματιστούν πολλοί αντάρτες.

Το Σάββατο, οι Χούθι εξαπέλυσαν επίθεση στην πετρελαιοπηγή Σέιμπα, χρησιμοποιώντας τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα οποία είχαν τοποθετήσει εκρηκτικά. Η επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά σε εγκατάσταση φυσικού αερίου. Σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, οι εξαγωγές πετρελαίου δεν επηρεάστηκαν από την επίθεση των σιιτών ανταρτών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ