Skip to main content

Αφγανιστάν: Δύο αγνοούμενοι, τέσσερις επιζώντες από τη συντριβή του ρωσικού Falcon

Τη στιγμή του ατυχήματος το αεροσκάφος πραγματοποιούσε μια ναυλωμένη ιατρική πτήση μεταξύ Γκάγια (Ινδία)- Τασκένδη (Ουζμπεκιστάν)- Ζουκόφσκι (Ρωσία)

Τέσσερις άνθρωποι εντοπίστηκαν ζωντανοί, ενώ άλλοι δύο αγνοούνται μετά τη συντριβή σήμερα ενός ρωσικού αεροσκάφους Falcon σε ορεινή ζώνη στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ρωσίας Rossaviatsia.

«Οι τοπικές αρχές έρευνας και διάσωσης εντόπισαν στο έδαφος το αεροσκάφος Falcon 10», ανέφερε καταρχάς η Rossaviatsia στο τελευταίο κατά σειρά δελτίο τύπου που εξέδωσε. «Εκ των έξι επιβαινόντων στο αεροσκάφος, εκτιμάμε πως τέσσερις είναι ζωντανοί (έχουν υποστεί διαφόρων ειδών τραυματισμούς) και η τύχη άλλων δύο ανθρώπων μένει να διευκρινιστεί» συνέχισε η Rossaviatsia. Οι αφγανικές αρχές επίσης επιβεβαίωσαν από την πλευρά τους αυτόν τον απολογισμό.

«Ο κυβερνήτης εντοπίστηκε», αναφέρει το δελτίο τύπου του υπουργείου Μεταφορών και Αεροπορίας του Αφγανιστάν σε ένα μήνυμα στο Χ. «Σύμφωνα με τον πιλότο, τέσσερις επιβαίνοντες, μεταξύ αυτών κι ο ίδιος, είναι ζωντανοί. Η ομάδα έρευνας […] αναζητά» τους υπόλοιπους επιβαίνοντες, συνεχίζει.

Σύμφωνα με τη Rossaviatsia, ένα αεροσκάφος Falcon 10 εγγεγραμμένο στη Ρωσία, που κατασκευάστηκε το 1978 από τον γαλλικό όμιλο Dassault Aviation, «διέκοψε την επικοινωνία και χάθηκε από τις οθόνες του ραντάρ» το βράδυ του Σαββάτου, ενώ πετούσε πάνω από το Αφγανιστάν. Το δικινητήριο αεροσκάφος «ανήκει στην Athletic Group LLC και σε έναν ιδιώτη».

Τη στιγμή του ατυχήματος, «το αεροσκάφος πραγματοποιούσε μια ναυλωμένη ιατρική πτήση μεταξύ Γκάγια (Ινδία)- Τασκένδη (Ουζμπεκιστάν)- Ζουκόφσκι (Ρωσία)», διευκρίνισε η Rossaviatsia.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, το αεροσκάφος εκτελούσε μια ιδιωτική πτήση μεταφέροντας μία «κλινήρη ασθενή σε σοβαρή κατάσταση» και τον σύζυγό της που πλήρωσε για την πτήση. Αυτοί οι δύο επιβάτες ήταν ρωσικής υπηκοότητας, σύμφωνα με αυτήν την πηγή. Η Επιτροπή Ερευνας της Ρωσίας έκανε γνωστό πως ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό.