Skip to main content

Αφιερωμένο στη μνήμη του Στέλιου Συμεωνίδη το φετινό δείπνο του ΕΕΘ

Δεν παραιτείται από την προεδρία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ο Μιχάλης Ζορπίδης - Τα μηνύματα Κωνσταντινίδη και Αγγελούδη

«Δεν θα παραιτηθώ από τη θέση μου γιατί αγαπώ το Επιμελητήριο», είπε στην καθιερωμένη ομιλία του στο ετήσιο δείπνο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος, Μιχάλης Ζορπίδης.

Το ΕΕΘ μέτρα 99 χρόνια ζωής και ο κ. Ζορπίδης διατελεί πρόεδρος για 18η συνεχή χρόνια. Όπως ανέφερε, ανέλαβε το ΕΕΘ με αποθεματικό ταμείο τεσσάρων εκατ. ευρώ το ο οποίο όπως είπε, πολλαπλασίασε. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ζορπίδης στην αντίστοιχη περσινή εκδήλωση είχε δηλώσει πως ήταν η τελευταία του ομιλία ως προέδρου, ωστόσο, μετά την αναβολή των εκλογών στα Επιμελητήρια έως το τέλη του 2024, φαίνεται πως αποφάσισε να παραμείνει μέχρι τότε στην προεδρία του ΕΕΘ.

Το ετήσιο εορταστικό δείπνο το οποίο παρέθεσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του επί χρόνια μέλους της διοίκησης του ΕΕΘ, Στέλιου Συμεωνίδη που έφυγε πέρυσι από τη ζωή. 

Ο Στέλιος Συμεωνίδης, το χρονικό διάστημα 2012-2017 ήταν οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου ΕΕΘ, ενώ από το 2017 έως το 2023 υπήρξε μέλος της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων του Επιμελητηρίου. Ως γνωστόν είχε διατελέσει και δήμαρχος Πεύκων. Μάλιστα,  το ΕΕΘ παρέδωσε τιμητική πλακέτα που παρέλαβαν τα μέλη της οικογένειάς του.

«Τιμούμε τη μνήμη ενός ανθρώπου που άφησε το στίγμα του και ήταν επιτυχημένος με ό,τι είχε καταπιαστεί» είπε ο γγ του ΕΕΘ Κλεόβουλος Θεοτόκης, για τον εκλιπόντα, Στέλιο Συμεωνίδη, το κενό του οποίου, όπως υπογράμμισε, είναι δυσαναπλήρωτο. 

Image

Τον λόγο πήρε αρχικά  ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέα Μακεδονίας Θράκης), Στάθης Κωνσταντινίδης. 

Ο κ. Κωνσταντινίδης ευχήθηκε υγεία και χαρές στους επαγγελματίες και τόνισε ότι το συγκεκριμένο βήμα δεν προφέρεται για κομματικές αντιπαραθέσεις.

«Η περασμένη χρόνια αφήνει ένα θετικό πρόσημο για την Ελλάδα με την επενδυτική μας βαθμίδα που αναβαθμίστηκε», είπε επιπλέον και έκανε αναφορά στη μείωση της ανεργίας και στην ορθή αντιμετώπιση από τη χώρα μας, όπως είπε, στις ενεργειακές κρίσεις.

Ο κ. Κωνσταντινίδης είπε επιπλέον ότι το 2024 προβλέπεται ευοίωνο για την εθνική οικονομία. 

Ο Αγγελούδης και το μόνιμο συμβούλιο επιμελητηρίων 

Στον πρόεδρο του ΕΕΘ, Μιχάλη Ζορπίδη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, χαρακτηρίζοντας τον έναν καλό επαγγελματία.

«Ξεκινώντας από εκείνον, έχουμε συμφωνήσει ότι από την καινούργια χρόνια ένα μόνιμο συμβούλιο επιμελητηρίων που θα συνεδριάζει με όλους τους προέδρους του και θα είναι το βασικό συμβουλευτικό συμβούλιο το οποίο θα απευθύνεται στον δήμαρχο, για να βλέπουμε όλα τα ζητήματα τα οποία υπάρχουν», είπε ο δήμαρχος.

Στο βήμα της εκδήλωσης ανέβηκαν και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γκλαβίνας, η αντιπεριφερειάρχης ΜΕ Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Ιωάννης Τσότσος.