Τετάρτη 1 Απριλίου 2020
x

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΕΘ

Ποιοι είναι οι νικητές - Σε 18 επιχειρήσεις και 3 σωματεία απονεμήθηκαν βραβεία - Στόχος τα Αριστεία Επιχειρηματικότητας να μετατραπούν σε θεσμό

Τα πρώτα Αριστεία Επιχειρηματικότητας, τα βραβεία που το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, φιλοδοξεί να εξελιχθούν σε θεσμό απονεμήθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα του Βασιλικού Θεάτρου.

Τα Αριστεία απονεμήθηκαν σε 18 επιχειρήσεις - μέλη του ΕΕΘ και σε τρία επαγγελματικά σωματεία που ανήκουν στους κόλπους του επιμελητηρίου. Σημειώνεται πως στο διαγωνισμό συμμετείχαν 87 επιχειρήσεις και 15 σωματεία.

Η εκδήλωση άρχισε με τη βράβευση του προέδρου της Aegean Airlines, Ευτύχη Βασιλάκη. Όπως εξήγησε ο προεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, «το Επιμελητήριο  αποφάσισε να τιμήσει την εταιρία, με ειδική τιμητική διάκριση θέλοντας να την ευχαριστήσει και να την συγχαρεί για τη συμβολή της στον μεγάλο αγώνα όλων μας, να γίνει η Θεσσαλονίκη μας σημαντικός τουριστικός προορισμός».Οι βραβεύσεις ανά κατηγορία και μέγεθος

Αστικής Επιχειρηματικότητας

Στην κατηγορία αυτή διαγωνίστηκαν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης. Στόχος του βραβείου ήταν να προβληθεί η προσπάθεια των επιχειρηματιών που επιχειρούν εντός Θεσσαλονίκης.

Η επίδοση των βραβείων έγινε από τον Υφυπουργό Εσωτερικών – αρμόδιο για την Μακεδονία και την Θράκη Θεόδωρο Καράογλου.

Μεγάλη επιχείρηση

Η εταιρία συμβούλων Lever ΑΕ, του ομίλου «Σαμαράς και Συνεργάτες» βραβεύτηκε επειδή κατόρθωσε να παρουσιάσει μία σημαντική αύξηση της δραστηριότητας της και μάλιστα μέσα σε καιρό κρίσης. Το αντικείμενο της είναι σημαντικό επειδή με το έργο της βοηθά άλλες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, καθώς με τις συμβουλευτικές υπηρεσίες που παρέχει, απορροφώνται ευρωπαϊκά προγράμματα και προωθούνται επενδύσεις, που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίες και μόχλευση κεφαλαίων.

Μεσαία επιχείρηση

«Ενημέρωση – Αθανάσιος Παπαδόπουλος και ΣΙΑ ΟΕ».

Η «Ενημέρωση» ενημερώνει φορείς και επιχειρήσεις για το τι γράφεται στον Τύπο γι’ αυτούς αλλά και για τα θέματα που τους ενδιαφέρουν. Βραβεύτηκε γιατί κατόρθωσε να εγκολπώσει καινοτόμο τεχνολογία στον απαιτητικό χώρο των ΜΜΕ και του Διαδικτύου.

Μικρή επιχείρηση

«Ευστάθιος Ευθυμιάδης και ΣΙΑ, ΕΕ». Είναι εταιρία ταχυμεταφορών. Κέρδισε το βραβείο γιατί κατόρθωσε μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης να αναπυχθεί και να φτιάξει ένα σημαντικό δίκτυο επιχειρήσεων και φορέων, που προσφέρει τις υπηρεσίες της.

Κατηγορία Περιφερειακής Επιχειρηματικότητας

Η κατηγορία αφορά τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκτός του αστικού ιστού, εκτός δηλαδή του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Το βραβείο θεσμοθετείται για να προβληθούν και να τιμηθούν οι επιχειρήσεις που καταφέρνουν να αναπτυχθούν στις δύσκολες συνθήκες της περιφέρειας του νομού Θεσσαλονίκης.
 
Μεγάλη επιχείρηση

Χρήστος Τσομπανίδης – χωματουργικά έργα. Του απονεμήθηκε βραβείο καθώς  κατάφερε να ενισχύσει τον κύκλο των εργασιών της, το προσωπικό της αλλά και τη δραστηριότητα της, τον τελευταίο χρόνο.

Μεσαία επιχείρηση

Deli Textile. Η εταιρία δραστηριοποιείται στο χώρο του Design και της παραγωγής κουρτινών, υφασμάτων και εξοπλισμού σκίασης. Διακρίνεται για το οικολογικό προφίλ της, καθώς χρησιμοποιεί για όλα τα έντυπα της μόνο ανακυκλωμένο χαρτί, που προέρχεται από βιομάζα πατάτας. Προωθεί σταθερά τα υλικά, που είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Μικρή επιχείρηση

Ο Σακονίδης Δημήτρης για την εταιρεία «χτύπα το» βραβεύτηκε καθώς είναι ο μοναδικός με έδρα στη Θεσσαλονίκη κόμβος ηλεκτρονικού εμπορίου για προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.
 
Τα βραβεία επέδωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έδωσε θερμά συγχαρητήρια στη διοίκηση του ΕΕΘ για τη δημιουργία των Αριστείων Επιχειρηματικότητας. « Είμαι πάντα δίπλα στο ΕΕΘ, κάνουν πολύ καλή δουλειά. Η νέα κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει ανταγωνιστική τη χώρα και προς αυτή την κατεύθυνση συνδράμουν τα συγκεκριμένα βραβεία». Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πιστεύει πολύ στη Θεσσαλονίκη. « Η κυβέρνηση έβαλε τη Θεσσαλονίκη σε πρώτη προτεραιότητα. Μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι την επόμενη τετραετία η Θεσσαλονίκη να είναι μια καινούργια πόλη. Σε αυτό βοηθά ο ιδιωτικός τομέας και οι επιχειρήσεις. Στην Ελλάδα επιστρέφει η ελεύθερη οικονομία και μαζί η επιχειρηματικότητα».

Κατηγορία: Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Η κατηγορία αφορά επιχειρήσεις που ανήκουν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τουλάχιστον σε γυναίκες. Στόχος του είναι να προβάλει και να τιμήσει τη γυναίκα- επιχειρηματία και τον δύσκολο ρόλο της, που συνήθως «τρέχει» παράλληλα με τις άλλες ιδιότητες της, της συζύγου και της μητέρας.

Την επίδοση έκαναν τρεις γυναίκες: η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, η καθηγήτρια του ΑΠΘ Ευγενία Πετρίδου, επικεφαλής της επιτροπής αξιολόγησης και η κυρία Χρύσα Γεωργιάδου- Γρανούζη, πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΕΕΘ.

Μεγάλη επιχείρηση

Φροντιστήρια Μπαχαράκη και Συνεργάτες Δυτικής Θεσσαλονίκης. Κέρδισε το βραβείο επειδή η εταιρεία κατόρθωσε, συνεχίζοντας ένα ιστορικό όνομα στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, να επεκτείνει τη δραστηριότητα της και εκτός του κέντρου, όπου δραστηριοποιείται από το 1957, στη Θέρμη και τη Δυτική Θεσσαλονίκη. Επίσης,  έχει αναπτύξει ένα καινοτόμο δίκτυο στο Ίντερνετ για την ενημέρωση των γονέων, την υποστήριξη των μαθητών αλλά και την καλύτερη οργάνωση του προσωπικού της.

Μεσαία επιχείρηση

Η Εσθέτικα- Μωυσόγλου ΟΕ είναι  κέντρο αισθητικής και της απονεμήθηκε βραβείο γιατί διακρίθηκε στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών αλλά και για την κοινωνική ευαισθησία του, καθώς έχει διοργανώσει ειδικά προγράμματα ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού.

Μικρή επιχείρηση

Μαρία Μπαξεβάνου. Η κυρία Μαρία Μπαξεβάνου διατηρεί το μοναδικό στην Ελλάδα κέντρο υποστήριξης χαρισματικών παιδιών. Με πρωτοποριακές εφαρμογές στους τομείς της τέχνης, της αυτοβοήθειας και του group therapy, βοηθά παράλληλα γονείς και ειδικές ομάδες στο να ξεπεράσουν διαταραχές συμπεριφοράς και δυσκολίες προσαρμογής.
 
Κατηγορία Νεανικής Επιχειρηματικότητας

Το βραβείο θεσμοθετήθηκε για να προβληθούν και να τιμηθούν επιχειρήσεις που ανήκουν σε νέους, κάτω των 40 ετών, τουλάχιστον κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους. Με τον τρόπο αυτό το ΕΕΘ επιθυμεί να προβάλει το ορθό πρότυπο για τον νέα άνθρωπο και να αναδείξει την αντίθεση με αυτό που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία για το βόλεμα, το ρουσφέτι ή μία θέση στο Δημόσιο. Τα βραβεία απένειμε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Γιουτίκας, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, καθώς ΕΕΘ και Δήμος Καλαμαριάς «τρέχουν» μαζί το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου» και ο κ. Χρήστος Κάτσιος, Γενικός Διευθυντής της Ασφαλιστικής Εταιρίας Groupama, που είναι ο Χρυσός Χορηγός των Αριστείων Επιχειρηματικότητας.

Μεγάλη επιχείρηση

Η Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης ΑΕ – “Warehouse 7» διαθέτει ένα γυμναστήριο. Αλλά όχι ένα απλό ή κλασικό γυμναστήριο. Κέρδισε το βραβείο γιατί ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάστηκε και οργανώθηκε παραπέμπει σε ένα χώρο στον οποίο κάποιος μπορεί να αλλάξει τη ζωή του, αλλάζοντας το σώμα και τη διάθεση του.

Μεσαία επιχείρηση

«Ρέτζιο Θεσσαλονίκη- Προσέγγιση». Πρόκειται για μία επιχείρηση Παιδικού Σταθμού. Κατέκτησε το βραβείο για τις πρωτοποριακές και καινοτόμους μεθόδους που εφαρμόζει στο καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών και τη φιλοσοφία κοινωνικοποίησης τους.

Μικρή επιχείρηση

Βαρβαρίδης Σταύρος. Το κεντρικό σλόγκαν της επιχείρησης «Decological» τα λέει όλα. Η επιχείρηση κερδίζει το βραβείο επειδή κατορθώνει να ισορροπεί με πολύ αποτελεσματικό τρόπο ανάμεσα στο Design και την Οικολογία.
 
Κατηγορία Τουριστικής Επιχειρηματικότητας

Το βραβείο αυτό θεσμοθετήθηκε για να προβληθούν και να τιμηθούν οι επιχειρήσεις που υπηρετούν έναν από τους βασικούς στόχους της Θεσσαλονίκης: την προσέλκυση επισκεπτών στην πόλη! Το ΕΕΘ με το βραβείο αυτό συνεχίζει τις πρωτοβουλίες του για την αναβάθμιση του τουριστικού προφίλ της Θεσσαλονίκης.

Για την κατηγορία της μεγάλης επιχείρησης η «Ότο ΑΕ» - Απόστολος Συμεωνίδης απέσπασε το βραβείο. Είναι εταιρεία ενοικίασης ποδηλάτων.

Για την κατηγορία της μεσαίας επιχείρησης κέρδισε το Thessaloníki Convention Bureeau. H συμβολή του στην αύξηση της επισκεψιμότητας της Θεσσαλονίκης είναι τεράστια και για το λόγο αυτό βραβεύτηκε.

Για την κατηγορία της μικρής επιχείρησης κέρδισε η ArtPeckers - Γκολογκίνας Κίμων και Ελλη ΟΕ. Δημιουργούν αξεσουάρ εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία και τον ελληνικό πολιτισμό.

Κατηγορία δημιουργικής επιχειρηματικότητας

Με το βραβείο αυτό το ΕΕΘ τιμά την έμπνευση.

Για την κατηγορία της μεγάλης επιχείρησης βραβεύτηκε η Admine 3.0 ΑΕ. Είναι η πρώτη σε κύκλο εργασιών διαφημιστική εταιρία της Βόρειας Ελλάδας και 7η στη χώρα.

Για την κατηγορία της μεσαίας επιχείρησης «Χατζηγρηγορίου και ΣΙΑ - Οξιτζεν 2  ADV». Βρίσκεται δυναμικά στο χώρο της διαφήμισης ενώ για την κατηγορία της μικρής επιχείρησης η «Βακουφάρης Γιώργος».

Κατηγορία ομαδικής επιχειρηματικότητας

Σκοπός του βραβείου αυτού είναι να προβληθεί και να τιμηθεί η δουλειά που γίνεται στα επαγγελματικά σωματεία.

Για την κατηγορία του μεγαλύτερου σε αριθμού μελών σωματείου βραβεύτηκε η «Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών νομού Θεσσαλονίκης».

Ως Σωματείο με βάση τη μεσαία δυναμικότητα βραβεύτηκε ο  «Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου» ενώ  με βάση τη μικρή δυναμικότητα βραβεύτηκε η «Ένωση Εστιατόρων - Ψητοπωλών και καφέ μπαρ νομού Θεσσαλονίκης».

Βραβείο έκπληξη στον Μιχάλη Ζορπίδη

Ο αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του ΕΕΘ, Λευτέρης Αλεξανδρίδης έδωσε ειδική πλακέτα στον Μιχάλη Ζορπίδη. Ήταν μια βράβευση έκπληξη για τον κ. Ζορπίδη, ο οποίος τόνισε πως θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των επαγγελματιών.

Μετά από ειδική ψηφοφορία των μελών της ΕΣΗΕΜΘ απονεμήθηκε και το Media Award, στην επιχείρηση που κατόρθωσε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των Δημοσιογράφων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Στην κατηγορία διαγωνίσθηκαν έξι επιχειρήσεις-μέλη του ΕΕΘ. Το βραβείο απονεμήθηκε στο Παρασκευαστήριο και κατάστημα Παραδοσιακής Μπουγάτσας «Μπαντής».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της ΑΕ του Προκοπίου Παυλοπούλου, Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ