Skip to main content

Αυτός είναι ο μακελάρης που σκόρπισε τον θάνατο στο Όρεγκον

Ο δράστης είχε τρία όπλα και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πηγές που επικαλείται μεταξύ άλλων το CNN φορούσε και αλεξίσφαιρο.

Ο 26χρονος Κρις Χάρπερ Μέρσερ είναι ο ένοπλος που σκόρπισε το θάνατο σε κολέγιο του Όρεγκον. Τα κίνητρα του δράστη βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση. O δράστης που ονομάζεται Κρις Χάρπερ Μέρσερ δήλωνε «όχι θρήσκος, αλλά πνευματιστής» και πριν σκοτώσει τα θύματα του ρωτούσε για την θρησκεία τους, καθώς φέρεται να ήταν αντίθετος με όλες τις οργανωμένες θρησκείες.

Σοκαριστική είναι η μαρτυρία μιας 18χρονης κοπέλας η οποία, όπως αποκάλυψε στον πατέρα της λίγο πριν μπει στο χειρουργείο, ο μακελάρης επέλεγε τους Χριστιανούς για θύματά του.

Όπως είπε η Αναστασία Μποϊλάν ο 26χρονος μπήκε στην τάξη της, πυροβόλησε εξ επαφής τον καθηγητή και την ώρα που γέμιζε ξανά το όπλο του ζητούσε από τους μαθητές να σηκωθούν όρθιοι και τους ρωτούσε αν ήταν Χριστιανοί. «Και τότε αυτοί σηκώνονταν όρθιοι και εκείνος τους έλεγε "ωραία,  γιατί είστε Χριστιανοί και θα πάτε να συναντήσετε το Δημιουργό σας σε ένα δευτερόλεπτο» περιέγραψε τη σκηνή ο πατέρας της 18χρονης Μποϊλάν.

Ο δράστης είχε τρία όπλα και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πηγές που επικαλείται μεταξύ άλλων των CNN φορούσε και αλεξίσφαιρο.

«Ορισμένοι από εσάς είστε εντάξει. Μην πάτε στο σχολείο αύριο αν είστε στα βορειοδυτικά. Τα όσα θα συμβούν θα ανέβουν αύριο το πρωί. Αντίο space robots», φέρεται να είχε γράψει ο 26χρονος  στην ιστοσελίδα 4chan λίγες ώρες πριν σκορπίσει τον θάνατο.

Στη σελίδα του στο Myspace είχε αναρτήσει φωτογραφία στην οποία κρατούσε όπλο καθώς και άλλες με μασκοφόρους ένοπλους άνδρες, αλλά και μηνύματα υπέρ του ιρλανδικού απελευθερωτικού στρατού IRA.