Skip to main content

«Αγωνιστικό κάλεσμα» από μαθητές της Θεσσαλονίκης για το νέο ν/σ

Το κάλεσμα είναι για αύριο, Δευτέρα, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση η απόφαση αυτή «αγκαλιάστηκε από δεκάδες σχολεία της Θεσσαλονίκης».

«Αγωνιστικό ραντεβού» δίνει τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης μετά «το μεγάλο αγωνιστικό κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο, "Νέο Λύκειο" έκτρωμα, που φέρνει η Κυβέρνηση αλλά και ενάντια σε όλα τα νέα οξυμένα προβλήματα σε Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ όλης της χώρας» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Το κάλεσμα γίνεται στις 11.00 στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση η απόφαση αυτή «αγκαλιάστηκε από δεκάδες σχολεία της Θεσσαλονίκης, μέσα από συζητήσεις και συνελεύσεις μαθητικών συμβουλίων αλλά και ολόκληρων σχολείων».

«Τα σχολεία της πόλης δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού , ενάντια στο "Νέο Λύκειο" και ενάντια στη πολιτική που έχει αφήσει τα σχολεία μας με δεκάδες προβλήματα όπως ελλείψεις σε μαθητική στέγη και μεταφορές, ελλείψεις σε καθηγητές και βιβλία, κλείσιμο τμημάτων κατευθύνσεων στα ΓΕΛ, κλείσιμο ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ. Τη  Δευτέρα 29 Οκτώβρη στις 11:00 με μαθητική συναυλία και στις 12:00 με μαθητικό συλλαλητήριο , οι μαθητές κάνουμε το δικό μας αγώνα, για ένα σχολείο που θα μορφώνει ολοκληρωμένα, δεν θα μας εξοντώνει και δε θα κοιτάει στη τσέπη εμάς και τις οικογένειές μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τα σχολεία που θα συμμετέχουν:

5ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης

1ο ΓΕΛ Καλαμαριάς

ΕΠΑΛ Δημόκριτος

1ο ΓΕΛ Ωραικοκάστρου

Γυμνάσιο Μηχανιώνας

Πειραματικό σχολείο Νεάπολης

2ο ΓΕΛ Πολιχνης

4ο Γυμνάσιο Συκεών

Καλλιτεχνικό σχολείο

Μουσικό σχολείο

1ο Γυμνάσιο Μενεμένης

7ο Γυμνάσιο Αγ.Παύλου

2ο Γυμνάσιο Συκεών