Skip to main content

Άγονος ο πλειστηριασμός για τη ΣΒΕΚΗ

Άγονος, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος κρίθηκε ο πλειστηριασμός των περιουσιακών στοιχείων της Συνεταιριστικής Βιομηχανίας Κρέατος Ηπείρου(ΣΒΕΚΗ), που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα με τιμή εκκίνησης τα
Άγονος, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος κρίθηκε ο πλειστηριασμός των περιουσιακών στοιχείων της Συνεταιριστικής Βιομηχανίας Κρέατος Ηπείρου(ΣΒΕΚΗ), που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα με τιμή εκκίνησης τα 4 εκατ. ευρώ. Η ΣΒΕΚΗ οδηγήθηκε σε πλειστηριασμό υπό το βάρος των χρεών ύψους περίπου 9 εκατ. ευρώ και γιατί δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της προς τράπεζες και προμηθευτές της. Ο πλειστηριασμός θα επαναληφθεί με το ίδιο τίμημα των 4 εκατ. ευρώ στις 21 Ιουλίου.

Ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Πίνδος, που είναι κάτοχος του 43% του μετοχικού κεφαλαίου της ΣΒΕΚΗ, επιδιώκει να βρεθεί ιδιώτης αγοραστής, για να επαναλειτουργήσει τη συνεταιριστική κρεατοβιομηχανία και να καταβάλει 4 εκατ. ευρώ, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και οι χοιροτρόφοι, που απαίτησαν να λάβουν μέσω πλειστηριασμού, τα όσα τους οφείλει η βιομηχανία. Βέβαια ο πρόεδρος της Πίνδος κ. Μιχάλης Κασσής παραδέχεται ότι το υψηλό τίμημα προφανώς απέτρεψε να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ιδιώτες.
 
Σε περίπτωση που μείνει στα αζήτητα η ΣΒΕΚΗ, τότε, όπως αποκαλύπτει ο κ. Κασσής, μιλώντας στη Voria.gr η Πίνδος θα εφαρμόσει ένα σχέδιο επαναλειτουργίας της κρεατοβιομηχανίας σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, τους χοιροτρόφους και ενδεχομένως με τη συμμετοχή ιδιώτη-επενδυτή.