Skip to main content

Δίωρο μπλόκο στη Μουδανιών μόνο το βράδυ από τους αγρότες της Χαλκιδικής - Αναβρασμός στην Κεντρική Μακεδονία

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία, εν όψει του συλλαλητηρίου στην Αθήνα

Πρόθεση να αποκλείσουν και σήμερα κεντρικούς οδικούς άξονες στη Βόρεια Ελλάδα έχουν εκδηλώσει οι αγρότες, που είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να βρεθεί η χρυσή τομή με την κυβέρνηση.

Χθες Παρασκευή μεταδόθηκε ότι αγρότες που απέκλεισαν την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, στο ύψος του κόμβου Πορταριάς, προειδοποίησαν ότι από σήμερα θα προχωρήσουν σε πολύωρους, ενδεχομένως και επ’ αόριστον αποκλεισμούς δρόμων. Παρ' όλα αυτά, το μπλόκο της Χαλκιδικής θα προχωρήσει σήμερα μόνον σε δίωρο αποκλεισμό της Μουδανιών, από τις 7 έως τις 9 το βράδυ. Όπως λένε αγρότες του συγκεκριμένου μπλόκου στη Voria.gr, η απόφαση για γενίκευση κινητοποιήσεων και επ' αόριστον μπλόκα θα ληφθεί μετά το παναγροτικό συλλαλητήριο της Τρίτης στην Αθήνα, με την επιστροφή στις περιοχές τους.

Ως εκ τούτου, δεν προκύπτει ότι οι αγρότες της Χαλκιδικής θα προχωρήσουν σε ολικό αποκλεισμό της ΕΟ Θεσσαλονίκης - Μουδανιών όλο το Σαββατοκύριακο.

Εξάλλου, σήμερα Σάββατο στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να βγουν συμβολικά στο οδόστρωμα του άξονα Λαγκαδά-Σερρών-Προμαχώνα από τις 13:00 μέχρι τις 13:20 αποκλείοντας και τα δύο ρεύματα, ενώ από τις 19:00 μέχρι τις 20:00 αγρότες της Ημαθίας θα κατέβουν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο του Νησελίου.