Skip to main content

Airbus Atlantic: Πάνω από 700 εργαζόμενοι με τροφική δηλητηρίαση σε γεύμα Χριστουγέννων

Το πλούσιο μενού περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, φουά γκρα, χτένια, αστακό και τουρνεντό, και επιδόρπιο κορμό παγωτού και μους φουντουκιού και σοκολάτας

Σε περιπέτεια εξελίχθηκε το γκουρμέ χριστουγεννιάτικο δείπνο που οργάνωσε στους 2.600 εργαζομένους της η Airbus Atlantic

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί τι προκάλεσε το μαζικό ξέσπασμα γαστρεντερίτιδας μεταξύ περίπου 700 ανθρώπων. 

Το εορταστικό δείπνο φιλοξενήθηκε στα εστιατόρια του ομίλου, στο Μοντουάρ-ντε-Μπρετάν, στη δυτική Γαλλία. 

Το πλούσιο μενού περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, φουά γκρα, χτένια, αστακό και τουρνεντό, και επιδόρπιο κορμό παγωτού και μους φουντουκιού και σοκολάτας με μόλις 15 ευρώ το άτομο. 

Μέσα σε 24-48 ώρες από το λουκούλειο αυτό δείπνο, στις 14 Δεκεμβρίου, εκατοντάδες άτομα εμφάνισαν, «κλινικά συμπτώματα εμέτου ή/και διάρροιας». 

«Είχα κολικούς και πονοκεφάλους που δεν είχα ξαναβιώσει ποτέ πριν. Ήταν χειρότερα από τον τοκετό» παραδέχεται μια εργαζόμενη στην εφημερίδα Ouest-France.

Οι υγειονομικές αρχές δεν έχουν ακόμη αναγνωρίσει την αιτία της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης και διερευνούν το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από κάποιο βακτήριο στα τρόφιμα ή έναν εξαιρετικά μεταδοτικό ιό γαστρεντερίτιδας.

«Οι άνθρωποι ήταν λίγο βιαστικοί όσον αφορά τις αιτίες. Είμαστε υποχρεωμένοι να κρατάμε δείγματα από κάθε προϊόν που σερβίρεται στο εστιατόριο, τα οποία θα αναλυθούν από τις υγειονομικές αρχές» ανέφερε ο γραμματέας της επιτροπής έργων της Airbus Atlantic, Ζαν-Κλοντ Ιριμπαρέν. 

«Οι έρευνες συνεχίζονται» των αρμόδιων αρχών, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα την επόμενη εβδομάδα. 

Πηγή: Guardian