Skip to main content

Αισιοδοξία Καπράλου για το 2010

Αισιόδοξοι για τη νέα χρονιά παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ο πρόεδρος της Ελληνικά Χρηματιστήρια κ. Ιάκωβος Γεωργάνας και ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σπύρος Καπράλος.
Την αισιοδοξία τους για τη νέα χρονιά παρά τη δύσκολη συγκυρία εξέφρασαν στην καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πίτας κατά την πρώτη συνεδρίαση στο ΧΑ ο πρόεδρος της Ελληνικά Χρηματιστήρια κ. Ιάκωβος Γεωργάνας και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας και πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σπύρος Καπράλος.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργάνα, σημαντική ένδειξη ομαλοποίησης της οικονομικής κατάστασης θα είναι η επαναφορά του spread των ομολόγων στην περιοχή των 100 μονάδων βάσης, σε σχέση με το γερμανικό bund.

Ο κ. Καπράλος υπογράμμισε ότι η νευρικότητα του τελευταίου τριμήνου εξαιτίας των μακροοικονομικών προβλημάτων και των υποβαθμίσεων της χώρας περιόρισε την άνοδο των δεικτών στο 23%, τόνισε, ωστόσο, ότι ο όγκος συναλλαγών στο σύνολο του 2009 παρέμεινε στα επίπεδα του 2007.

«Το στοίχημα της αξιοπιστίας του κράτους είναι αυτό που πρέπει να κερδίσει η χώρα μας τόσο ως προς τον πολίτη όσο και σε ό,τι αφορά στην εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό», επεσήμανε ο κ. Καπράλος. «Ας προσπεράσουμε τα προσωπικά συμφέροντα», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου, ο οποίος υπογράμμισε την αισιοδοξία του αλλά και τη θέληση της ΕΧΑΕ να είναι κοντά στις εισηγμένες εταιρίες με ευελιξία και προσαρμοστικότητα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε σύσσωμη η τραπεζική και χρηματιστηριακή κοινότητα της χώρας, εκπρόσωποι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, του ΣΜΕΧΑ, του ΣΕΒ και της Τραπέζης της Ελλάδος.